Przyszłość Euro (EUR)

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

Re: Przyszłość Euro (EUR)

niedziela 09 wrz 2012, 13:15

Ciekawy artykuł w onecie http://waluty.onet.pl/unia-monetarna-ju ... rasa-detal , ten spisek mający na celu wprowadzenie unii monetarnej ma już ponad 200 lat. A najlepszy jest koniec artykułu, który opisuje obecną sytuację, tylko sprzed 90 lat.

no avatar
zzz

środa 23 sty 2013, 10:30

W zasadzie stało się to co przewidywałem od początku...
Dzisiejsze wystąpienie Davida Camerona który stwierdził że U.E nie masz szans z jej przepisami i podatkiem TAX w konfrontacji z gospodarkami Azjatyckimi czy Amerykańskimi...,nie pozostawia już wątpliwości...
Ja do tego co powiedział David Cameron mogę jeszcze dodać że jak Polska przyjmie Euro w takim kształcie i z podatkiem TAX ,jest wielce prawdopodobne że Polacy pójdą na służbę do obywali bardzo biednej Tunezji...
Pozdrawiam.

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 23 sty 2013, 11:19

zzz chyba bana na nawi wylapales, co? bo nie widac Cie tam ostatnio. Tak Ci podpowiem, bo juz pare razy to widzialem. Podatek TAX to maslo maslane - TAX znaczy podatek po polsku.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

środa 23 sty 2013, 11:28

Podatek TAX to nie maslo maslane.
Podatek tax tak w skrócie myślowym,wyobraż sobie że płacisz teraz np. na E/S 1 pip prowizji ,po wprowadzeniu tego podatku to może być nie jeden,a 10 pipsów od każdej transakcji.Jest różnica?.
A co do navigatora,cóż,ktoś w Polsce musi walczyć z debilizmem,a że główny moderator Cyb // który nigdy traderem nie będzie//tego nie rozumie to nie moja wina.
Pozdrawiam.

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 23 sty 2013, 11:53

Czlowieku, ja pisalem o znaczeniu slow - podatek = tax. Wielka Brytania jest przeciwna wprowadzeniu podatku podatku - to masz na mysli? :D Reszta mnie nie obchodzi, bo to bardziej Twoje urojenia niz rzeczywistosc.

Nie obraz sie zz, ale wiekszosc Twoich postow traci tym, z czym chcesz walczyc.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zzz

środa 23 sty 2013, 12:09

Podatek TAX,co coś jak podatek obrotowy,coś jak VAT,tak w największym skrócie.
Od pochodnych jak go wprowadzą ma wynosić 0.1% wartości od każdej transakcji.
Jeżeli U.E. wprowadzi ten podatek // jak napisałeś UK jest przeciwna// to co zrobią normalni przedsiębiorcy i bankowcy?.
Oczywiście,zwieją z U.E do Azji czy Ameryki czy Afryki...z wiadomymi konsekwencjami.
To miał miał dzisiaj na myśli David Cameron mówiąc że w takiej sytuacji,U.E nie ma szans w konkurencji z gospodarkami Azji czy Ameryki....,a myślę że w przyszłości z Afrykańskimi gospodarkami też....

Pozdrawiam.

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 23 sty 2013, 13:57

http://www.ling.pl/#tax

jaśniej juz sie nie da

no avatar
zzz

czwartek 24 sty 2013, 14:50

http://forexmagnates.com/sgx-declares-n ... r-on-year/

czyli stało się to co przewidywałem i pisałem na navigatorze dwa,trzy lata temu....

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

czwartek 24 sty 2013, 15:03

http://www.challenges.fr/economie/20130 ... -noir.html

czyli Nouriel Roubini pisze to co ja pisałem na navigatorze dwa,trzy lata temu....

Pozdrawiam.

no avatar
zzz

środa 27 mar 2013, 13:15

Słowenia na skraju bankructwa...
Po raz kolejny mamy nad czym myśleć w kontekście przyjmowania przez Polski wspólnej waluty i pogłębiania integracji. Słowenia była najbogatszym krajem, który wstąpił w 2004 do Unii Europejskiej. Kryzys, mający jeszcze przed przyjęciem euro przez Słowenię, trafił ten kraj wyjątkowo dotkliwie, ale już w następnym roku gospodarka Słowenii zaczęła się umiarkowanie regenerować (1,4 i 1,1% wzrostu w 2010 i 2011). I właśnie teraz w krytycznym momencie okazuje się, że system finansowo-bankowy Słowenii jest praktycznie na skraju bankructwa.

Policzmy sobie: 5 miliardów Euro bailoutu. Słowenia liczy niewiele ponad 2 miliony mieszkańców. Wychodzi 2,5 tys. € na głowę, czteroosobowa rodzina otrzymałaby 10 tys. €. Byłoby to dość, aby pozwolić całemu systemowi bankowemu Słowenii zbankrutować, a na jego miejsce powołać nowy, któremu zabroniłoby się zadłużać zagranicą. Ludzie mając taki kapitał początkowy, mogliby zainwestować te pieniądze we własne interesy albo odłożyć te pieniądze w nowych bankach.

A tak to na tą kwotą zapewne zabezpiecza się interesy banków austriackich, włoskich, być może także francuskich i niemieckich . Operacja przejmowania krajów unijnych przez nowe imperium trwa.

http://karzelreakcji.nowyekran.pl/post/ ... -o-bailout

Warto poczytać....

Pozdrawiam

no avatar
zzz

wtorek 09 kwie 2013, 16:28

Bardzo gorąco polecam ten artykuł laureata nagrody Nobla Paula Krugmana

http://krugman.blogs.nytimes.com/2013/0 ... -yet-lost/

Pozdrawiam

no avatar
zzz

wtorek 09 kwie 2013, 16:29

PS,mimo że pokonałem Noblistów w 1998 roku naprawdę polecam tego Noblistę do analiz...

no avatar
macierewicz
Gaduła

wtorek 09 kwie 2013, 17:14

zzz pisze:PS,mimo że pokonałem Noblistów w 1998 roku naprawdę polecam tego Noblistę do analiz...
ekhem... moglbys rozwinac mysl?

no avatar
zzz

wtorek 09 kwie 2013, 18:02

macierewicz pisze:
zzz pisze:PS,mimo że pokonałem Noblistów w 1998 roku naprawdę polecam tego Noblistę do analiz...
ekhem... moglbys rozwinac mysl?
Nie ma co rozwijać,postaraj się rozumieć wypowiedż, tego Laureata nagrody Nobla, Paula Krugmana
Bardzo jasno wyjaśnił o co chodzi ....,akurat w tym przypadku uważam że ma bardzo,bardzo dużo racji.
Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła

wtorek 09 kwie 2013, 19:57

Mnie interesuje, w jaki sposob pokonales noblistow w 1998 roku. Powiedziales A, powiedz tez B.

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła

wtorek 09 kwie 2013, 20:34

The Winner Takes It All

no avatar
zzz

wtorek 09 kwie 2013, 21:15

macierewicz pisze:Mnie interesuje, w jaki sposob pokonales noblistow w 1998 roku. Powiedziales A, powiedz tez B.
Nie robię z tego żadnej tajemnicy,oni grali bardzo ostro na długiej krzywej dochodowości,a ja w tym samym czasie odwrotnie,grałem bardzo ostro na krótkiej krzywej dochodowości.
Jak zacząłem grać bardzo ostro na długiej krzywej dochodowości to laureaci byli już bankrutami i byli w stanie upadłości...

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła

wtorek 09 kwie 2013, 23:58

jakby co polecam pozycję LICHWA – rak ludzkości Henryka Pająka

PS zzz czyli to ty wywołałeś kryzys !zły!
The Winner Takes It All

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 10 kwie 2013, 07:02

ZZZ wywolal kryzys? Przeciez gdybysmy go sluchali //robili jak on pisze// nie byloby zadnego kryzysu kiedykolwiek!! CME by zliwidowalo

ODPOWIEDZ