To nie prima aprilis. To polskie prawo. Kret jest objęty ochroną gatunkową
Jeśli chcemy pozbyć się zgodnie z prawem szkodników, to powinniśmy zgłosić się do regionalnego dyrektora ochrony środowiska. Ten powinien wydać zgodę na zabicie, jeśli krety przeszkadzają innym chronionym prawem zwierzętom lub roślinom. Ewentualnie jeśli krety stanowią szczególne zagrożenie dla gospodarki człowieka, sejmik wojewódzki może wydać zezwolenie na ograniczenie populacji tego zwierzęcia.
Przepisy dotyczące ochrony prawnej kretów są surowe.
http://finanse.wp.pl/kat,1036071,title, ... aid=110959
Uwaga za zabicie kreta 3 lata więzienia i grzywna 100 tyś
- akhh
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 12
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Re: Uwaga za zabicie kreta 3 lata więzienia i grzywna 100 ty
Nieźle wymyślili....
Absurdów jest co niemiara. I tak dobrze, że w USA nie żyjemy. Tam dopiero jest popier.
Absurdów jest co niemiara. I tak dobrze, że w USA nie żyjemy. Tam dopiero jest popier.
Akhh,inaczej ,rozpier..,jest dla goi..,albo przynajmniej aby goje tak myśleli.
Dla normalnych,jest normalność w postaci najpłynniejszych rynków świata,a przynajmniej normalni mają taką możliwość...
A co dla nas?.
Prosta sprawa, wystarczy tylko obserwować co robi FED i mając najpłynniejsze rynki świata ,robić to samo co on...
Pozdrawiam.
PS, z tego co wiem,FED nie koncentruje się na niszczeniu kretów....,lecz na czymś zupełnie innym i dochodowym...na świecie
.
Pytanie,pół żartem,pół serio,słyszałem że w tej ustawie wprowadzili przepis że za zabijanie much grozi tez spora grzywna?.
Dla normalnych,jest normalność w postaci najpłynniejszych rynków świata,a przynajmniej normalni mają taką możliwość...
A co dla nas?.
Prosta sprawa, wystarczy tylko obserwować co robi FED i mając najpłynniejsze rynki świata ,robić to samo co on...

Pozdrawiam.
PS, z tego co wiem,FED nie koncentruje się na niszczeniu kretów....,lecz na czymś zupełnie innym i dochodowym...na świecie

Pytanie,pół żartem,pół serio,słyszałem że w tej ustawie wprowadzili przepis że za zabijanie much grozi tez spora grzywna?.
Akhh,doprecyzuję,nikt nie zabrania tam robić tego samego co FED,a wprost przeciwnie,przedstawiciele i Dyrektorzy regionalni FED spotykają się z przedstawicielami organizacji inwestorów i tłumaczą,zachęcają sami aby robić to co FED robi,i OK,o to chodzi,tak ja rozumiem demokrację....