Gra długoterminowa
- longtrader
- Maniak Forex
Re: Gra długoterminowa
Swoją drogą, Michosz tylko pozazdrościć, że jesteś w szkole średniej i już masz jakieś doświadczenia, próbowałeś gry, nie wiem czy na realu już coś grałeś - forex albo GPW, bo w konkursie nieźle Ci idzie?
Ja giełdą interesowałem się od dziecka, ale na początku było to dość trudno dostępne (jak byłem mały to nie było internetu :) później jakoś stale obok mnie giełda była, ale konto otwarłem dopiero na studiach i akcyjne i forexowe.
Może gdybym zaczął zbierać doświadczenia w szkole średniej, będąc na studiach pewnie już bym więcej rozumiał, chociaż może potrzeba pewnej dojrzałości do tradingu. Nie ma co gdybać, czasu się nie cofnie.
Ja giełdą interesowałem się od dziecka, ale na początku było to dość trudno dostępne (jak byłem mały to nie było internetu :) później jakoś stale obok mnie giełda była, ale konto otwarłem dopiero na studiach i akcyjne i forexowe.
Może gdybym zaczął zbierać doświadczenia w szkole średniej, będąc na studiach pewnie już bym więcej rozumiał, chociaż może potrzeba pewnej dojrzałości do tradingu. Nie ma co gdybać, czasu się nie cofnie.
Audaces Fortuna Iuvat.
- michosz
- Pasjonat Forex
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Na realu jeszcze nie. 27 października kończę 18 lat. Wtedy jak będę miał dowód osobisty to zakładam konto na forexie. Na GPW może później jak będę miał troszkę więcej kasy do dyspozycji. Oczywiście na początek wpłacam niedużo z wiadomych przyczyn (mogę to szybko stracić , gdy dojdą prawdziwe emocje).
Ja zainteresowałem się GPW jakoś w 2 klasie gimnazjum. Szukałem sposobu jak w przyszłości mogę zarobić kasę poza normalną pracą. Przez jakiś czas grałem na GPW , potem trafiłem przypadkiem na FOREX. Forex bardziej mi się spodobał niż GPW, więc olałem GPW i zająłem się tylko handlem walutami. Ale jak pojawiły się różne konkursy związane z GPW to postanowiłem odświeżyć dawne zainteresowanie. Teraz gram i na GPW i na forexie.
EDIT: przypomniało mi się, że w xtb można grać poprzez przeglądarkę. xStation to się nazywa. Zakładasz konto i logujesz się na stronce, a nie w MT4. Nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.
Ja zainteresowałem się GPW jakoś w 2 klasie gimnazjum. Szukałem sposobu jak w przyszłości mogę zarobić kasę poza normalną pracą. Przez jakiś czas grałem na GPW , potem trafiłem przypadkiem na FOREX. Forex bardziej mi się spodobał niż GPW, więc olałem GPW i zająłem się tylko handlem walutami. Ale jak pojawiły się różne konkursy związane z GPW to postanowiłem odświeżyć dawne zainteresowanie. Teraz gram i na GPW i na forexie.
EDIT: przypomniało mi się, że w xtb można grać poprzez przeglądarkę. xStation to się nazywa. Zakładasz konto i logujesz się na stronce, a nie w MT4. Nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.
- longtrader
- Maniak Forex
Fajnie, że jeszcze przed rozpoczęciem realnej gry masz jakieś pojęcie, że można wszystko bardzo szybko stracić. Choć z drugiej strony, ja o wszystkim wiedziałem z książek, a i tak popełniałem tragiczne w skutkach błędy. Jednak samo czytanie nie sprawia, że potrafimy poznaną wiedzę zastosować w praktyce. Z tego co pamiętam to się nazywa w psychologii - personalizacją wiedzy.
Michosz - powodzenia w przyszłości w realu, wydaje mi się, że jak na swój wiek to to co piszesz jest bardzo dojrzałe, a wiem co mówię, bo często dostaję maile od różnych osób i niestety część bardzo początkujących próbuje wejść na rynek na samym starcie z naprawdę dużymi pieniędzmi.
A wydaje mi się, choć pewnie są wyjątki, żeby się czegoś nauczyć to pierwszy depozyt musi być wyzerowany lub przynajmniej porządnie nadszarpnięty, żeby zapamiętać przyczyny niepowodzenia i nie popełnić drugi raz tych samych błędów, a w zasadzie jednego, bo tylko jeden błąd prowadzi do bankructwa.
Michosz - powodzenia w przyszłości w realu, wydaje mi się, że jak na swój wiek to to co piszesz jest bardzo dojrzałe, a wiem co mówię, bo często dostaję maile od różnych osób i niestety część bardzo początkujących próbuje wejść na rynek na samym starcie z naprawdę dużymi pieniędzmi.
A wydaje mi się, choć pewnie są wyjątki, żeby się czegoś nauczyć to pierwszy depozyt musi być wyzerowany lub przynajmniej porządnie nadszarpnięty, żeby zapamiętać przyczyny niepowodzenia i nie popełnić drugi raz tych samych błędów, a w zasadzie jednego, bo tylko jeden błąd prowadzi do bankructwa.
Audaces Fortuna Iuvat.
- longtrader
- Maniak Forex
- MagnoliaNowak
Wreszcie trafiłam..

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- pmleczko
- Pasjonat Forex
- Lat na Forex: 8
Jak zrobić żeby pojawiła się cała historia? W opcjach można wybrać więcej niż 10 na stronie, ale za każdym razem jak wybiorę to dalej pokazuje tylko te ostatnie.
- Timbriadus_Kartemus
- Stały Bywalec
mam ten sam problem.Wybieram 50 transakcji a pokazuje tylko 10..
- longtrader
- Maniak Forex
Spróbowałem u siebie i po prostu nie chcą się ustawienia zapisać, jakiekolwiek. Klikam zapisz ustawienia, ale po odświeżeniu strony wszystko jest po staremu i historia i scrolling.
Nie wiem, może spróbuj za jakiś czas, może coś nie działać, bo wydaje mi się, że twórca tej strony chyba ją dawno temu porzucił i ona tak sama sobie po prostu trwa.
Sprawdzę jeszcze kilka razy w ciągu dnia.
Nie wiem, może spróbuj za jakiś czas, może coś nie działać, bo wydaje mi się, że twórca tej strony chyba ją dawno temu porzucił i ona tak sama sobie po prostu trwa.
Sprawdzę jeszcze kilka razy w ciągu dnia.
Audaces Fortuna Iuvat.
- pmleczko
- Pasjonat Forex
Nie męcz się, ja już próbuje od 3 dni...
- longtrader
- Maniak Forex
Najważniejsze, że pokazuje 10 ostatnich, a te starsze mamy na poprzednich screenach. Ja mam u siebie 50, ale miałem tak od początku, teraz nie idzie nawet zmniejszyć.
Audaces Fortuna Iuvat.
- michosz
- Pasjonat Forex
mam problemy z kompem .. jak coś to longtrader masz mój login i hasło, gdyby coś było nie tak .
screena wrzucam póki mogę ... nie będę czekał do 17 do zamknięcia giełdy.
screena wrzucam póki mogę ... nie będę czekał do 17 do zamknięcia giełdy.
- longtrader
- Maniak Forex
Zaczynam rozumieć skąd takie fajne zyski
Gdybym mógł cofnąć czas to w regulaminie znalazłby się zapis, że nie możliwe jest kupno spółki, która kosztuje np. poniżej 10 groszy albo nawet więcej.
Na prawdziwej giełdzie obrót groszowymi spółkami nie jest taki prosty.
Muszę się zastanowić nad nagrodą dodatkową dla osoby, która nie korzystając z groszowych spółek zgromadziła znaczny kapitał. Byłaby to nagroda specjalna, właściwie to zgodna z moją filozofią i przesłaniem tego tematu - gra długoterminowa... czyli podążanie za trendem. Zastanowię się
Timbriadus - liczę na Twojego screena, tak z okazji moich imienin
No nic, miłego weekendu !!!

Na prawdziwej giełdzie obrót groszowymi spółkami nie jest taki prosty.
Muszę się zastanowić nad nagrodą dodatkową dla osoby, która nie korzystając z groszowych spółek zgromadziła znaczny kapitał. Byłaby to nagroda specjalna, właściwie to zgodna z moją filozofią i przesłaniem tego tematu - gra długoterminowa... czyli podążanie za trendem. Zastanowię się

Timbriadus - liczę na Twojego screena, tak z okazji moich imienin

No nic, miłego weekendu !!!
Audaces Fortuna Iuvat.
- mosek
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 4
Witam :)
Fajna zabawa była, poza tym to mój pierwszy kontakt z gpw, całkiem ładnie poszło, troszkę się nauczyłem, pozdr
Fajna zabawa była, poza tym to mój pierwszy kontakt z gpw, całkiem ładnie poszło, troszkę się nauczyłem, pozdr
Open mind for a different view
and nothing else matters...
https://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA
- Terminator
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 5
Hej,
Nie zgasiłem tych akcji. Wczoraj przeglądałem regulamin - viewtopic.php?p=19487#p19487 a chciałbym to sobie zostawić, jak jest.
Nie będę miał czasu później zrobić po sesji, tak że.
Pozdrawiam.
Nie zgasiłem tych akcji. Wczoraj przeglądałem regulamin - viewtopic.php?p=19487#p19487 a chciałbym to sobie zostawić, jak jest.
Nie będę miał czasu później zrobić po sesji, tak że.
Pozdrawiam.
- Timbriadus_Kartemus
- Stały Bywalec
longtrader pisze "Timbriadus - liczę na Twojego screena, tak z okazji moich imienin
"
W takim razie Wszystkiego Naj..
Niech będzie.Na tydzień przed zakończeniem konkursu mam na koncie ponad 260.000 pln
Dorobiłem się obracając papierami spółek Advadis i Intakus
I wszystko jasne..
Nie jestem geniuszem GPW i nie roz****łem systemu po prostu inwestowałem w te spółki, które niemalże regularnie dawały gigantyczny zysk. Wszystko zgodnie z regulaminem.
Nie mogłem wrzucać screenów bo wszyscy obracalibyśmy tymi samymi papierami

W takim razie Wszystkiego Naj..

Niech będzie.Na tydzień przed zakończeniem konkursu mam na koncie ponad 260.000 pln
Dorobiłem się obracając papierami spółek Advadis i Intakus
I wszystko jasne..

Nie mogłem wrzucać screenów bo wszyscy obracalibyśmy tymi samymi papierami

- Terminator
- Maniak Forex
Masakra
Kolego, kopara mi opadła i nawet nie chce mi się tego analizować.
Jak by co to admin enjoy.

Kolego, kopara mi opadła i nawet nie chce mi się tego analizować.
Jak by co to admin enjoy.
- mosek
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 4
Timbardius energopld i Miraculum podobnie chodziły tez to zauważyłem, szkoda że tak późno :) gratulacje :)
Open mind for a different view
- Terminator
- Maniak Forex
/////
- Timbriadus_Kartemus
- Stały Bywalec
Mosek tamtych nie wyłapałem, bo też bym nimi obracał. Ja zauważyłem dopiero po około 2 tygodniach, że największe zyski przynoszą spółki groszowe.Zacząłem od Biotonu, który dawał +50% ale wyczytałem, że wkrótce zrobią resplit więc się pozbyłem akcji i szukałem czegoś innego.Znalazłem właśnie Advadis i Intakus, które przynosiły większy zysk niż Bioton i nigdzie nie znalazłem info, że się szykują do resplitu.
- pmleczko
- Pasjonat Forex
->