-10 USDkerimb pisze:Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie? ...
7LS ... 50 000,00 PLN w 250 dni handlu z 1000 PLN na 1:500
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Re: 7LS ... 50 000,00 PLN w 250 dni handlu z 1000 PLN na 1:5
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Poszła zatem powtórka z rozrywki ... Obaczym ... Tak czy owak pozabezpieczane i łącznie będzie na + ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
usdchf
-6,9 USD
-6,9 USD
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
eurusd
+28,50 USD
gbpusd
-1,40 USD
+28,50 USD
gbpusd
-1,40 USD
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Dałem L na EURUSD na 1.31038 SL 1.30938
- andre
- Lat na Forex: 3
myślę, że ta elka ma potencjał, ale szybko bym uciekał
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
To fakt ... Początek tygodnia ale liczę na to, że siła byczków z poprzedniego tygodnia się nie wyczerpała ...andre pisze:myślę, że ta elka ma potencjał, ale szybko bym uciekał
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Tak se myślę, że chłopaki mogli by się deko pokonsolować w zakresie +/- 80 pipsów ...
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
-7,00 USDkerimb pisze:Dałem L na EURUSD na 1.31038 SL 1.30938
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Rzucam się w ten poniedziałek jak guano w betoniarce ... Ciszzzzzzzzzzzzzzzzzzza ... Nic się nie dzieje ...
Walnąłem S na Kablu ...
Walnąłem S na Kablu ...
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
-5,90 USDkerimb pisze:Walnąłem S na Kablu ...
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Start: 100 USD --> 310 PLN
Dzień 1: -46,3 USD ...
Dzień 2: -27,3 USD ...
Dzień 3: +85,2 USD ...
Dzień 4: +361,42 USD ...
Dzień 5: +83,29 USD ...
Dzień 6: +249,78 USD ...
Dzień 7: +51,03 USD ...
Dzień 8: -152,00 USD ...
Dzień 9: +331,61 USD ...
Dzień 10: -47,15 USD ...
Wartość: +990,48 USD --> +3070,48 PLN (+200 USD)[/quote]
Kurcze. Trafilismy na mocny opor +1000,00 USD i chyba troche czasu zajmie zanim go przebijemy. Mam nadzieje ze korekta nie bedzie gleboka :)
Plus jest taki ze aby osiagnac zakladany cel powinnismy miec teraz jakies +250 pipsow na plusie. Mamy deko wiecej wiec luzzzzzz ... :)
Dzień 1: -46,3 USD ...
Dzień 2: -27,3 USD ...
Dzień 3: +85,2 USD ...
Dzień 4: +361,42 USD ...
Dzień 5: +83,29 USD ...
Dzień 6: +249,78 USD ...
Dzień 7: +51,03 USD ...
Dzień 8: -152,00 USD ...
Dzień 9: +331,61 USD ...
Dzień 10: -47,15 USD ...
Wartość: +990,48 USD --> +3070,48 PLN (+200 USD)[/quote]
Kurcze. Trafilismy na mocny opor +1000,00 USD i chyba troche czasu zajmie zanim go przebijemy. Mam nadzieje ze korekta nie bedzie gleboka :)
Plus jest taki ze aby osiagnac zakladany cel powinnismy miec teraz jakies +250 pipsow na plusie. Mamy deko wiecej wiec luzzzzzz ... :)
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Dalem s na eurusd
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
1.3090 sl 1.3100kerimb pisze:Dalem s na eurusd
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
-10 USDkerimb pisze:1.3090 sl 1.3100kerimb pisze:Dalem s na eurusd
- biotiq
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 0
Damn... Piszesz o edku?kerimb pisze:poszło ...
P.s. Kerimb, nie to że się czepiam, jak rzep psiego ogona, ale czy mógłbyś delikatne wskazówki zapodać co do Twojego sysa? Znalazłem parę wątków, gdzie wypowiadałeś się o TRO strategy, polecałeś również śledzenia wątka na nawi "never lose again by Dragon33".
Będę Cię męczył do upadłego ;)
Peace
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
Tak ... o Edku ...biotiq pisze:Damn... Piszesz o edku?kerimb pisze:poszło ...
P.s. Kerimb, nie to że się czepiam, jak rzep psiego ogona, ale czy mógłbyś delikatne wskazówki zapodać co do Twojego sysa? Znalazłem parę wątków, gdzie wypowiadałeś się o TRO strategy, polecałeś również śledzenia wątka na nawi "never lose again by Dragon33".
Będę Cię męczył do upadłego ;)
Peace
Co do mojej strategii inwestycyjnej, to nie jestem w stanie jej opisać. Pewne elementy tak ale nie całą bo się nie da technicznie. Po prostu niektórych rzeczy nie da się opisać lub zajmowało by to tydzień a wystarczy jeden rzut oka na wykres przy browarze i wszystko wiadomo. Ręczę, że nie jest to nic skomplikowanego. Tak jak zawsze piszę i wszędzie tylko prostota daje najlepsze rezultaty a człowiek poprzez swoją wiedzę, która każdego dnia próbuje ogarniać, tylko sobie wszystko komplikuje i szuka "dziury w całym".
I tak jak Koziołek Matołek szukał całe życie tego co było bardzo blisko.
Wpadł mi w oko jeden wpis na blogu FXMonster - ja nie jestem aż tak dosadny ale w wielu rzeczach zgadzam się z prostym przesłaniem ...
http://fxmonster.pl/2012/02/wszystko-co ... no-prawda/
Wszystko co wiesz to g***o prawda
Usiądźcie!
Wszystko co słyszycie o tym, spekulacja jest skomplikowana, to g***o prawda. Ludzie uwielbiają komplikować proste rzeczy, bo dzięki temu mają wrażenie, że grają „profesjonalnie”. Pieprzyć to, my będziemy korzystać z technik prostych jak budowa cepa. Rynek płaci za skuteczność, a nie za udawanie eksperta.
Mimo prostoty spekulacja to jedna z najtrudniejszych rywalizacji na jakie człowiek może sobie pozwolić. Wydobywa z niego wszystko, co najlepsze i wymywa to, co nikczemne.
W dzieciństwie podziwialiśmy najlepszego gracza w kulki, najszybszego biegacza, futbolistów z pierwszej ligi i najtwardszych bokserów. Nie tolerujemy przegranych i zawsze gramy po to, żeby zwyciężyć. Dlatego jeszcze nigdy nie przegraliśmy i nigdy nie przegramy w dłuższym terminie. Wstrętna jest nam sama myśl o porażce.
Nie jest prawdą, że większość z Was przegra. Tylko ci, którzy grają bez zasad są skazani na klęskę.
Na początku każdy się boi. Ten, kto twierdzi inaczej, jest podłym kłamcą. Prawdziwy trader to ktoś, kto idzie do przodu, mimo niepowodzeń. Niektórzy przezwyciężają strach po kilku tygodniach, innym zabiera to kilka miesięcy, jeszcze innym parę lat. Prawdziwy trader nie pozwala jednak, aby lęk przed porażką okazał się silniejszy niźli jego honor, poczucie obowiązku i naturalne męstwo.
Narzekacie, że musicie grać zgodnie z planem i prowadzić dziennik, skarżycie się na to, co nazywacie „gównianym drylem”. Jego celem jest wyrobić w was instynkt trzymania się zasad i nauczyć was stale zachowywać czujność. To trzeba wpoić każdemu traderowi. pi***** tego, kto nie umie zachować czujności! Trader, jeśli chce pozostać przy życiu, musi być czujny. Inaczej nadziane sukinsyny z banków podkradną się do niego od tyłu i zatłuczą na śmierć workiem gówna. Statystyki mówią wyraźnie, że większość traderów traci. To „bohaterzy”, których zgubiła zbytnia pewność siebie i nadmierne ryzyko.
Opowieści o sekretach, tajemnicach i innych bzdetach to g***o prawda. Niedouczone gnojki, które piszą te bzdury wiedzą o prawdziwej spekulacji nie więcej niż o pieprzeniu. A my mamy najlepszy zespół, najlepszego ducha i najwspanialszych ludzi na ziemi. A niech mnie, żali mi tych biednych drani, którzy siedzą po drugiej stronie monitora.
Dbajcie o każdy szczegół. Nie wolno wam myśleć, że pojedynczy element strategii jest mało ważny. A gdyby tak każdy trader stwierdził, że ma dosyć czekania na sygnał i otwarł pozycję za wcześnie? Taki niecierpliwy skurczybyk mógłby powiedzieć: „Do diabła, przecież to tylko jedna transakcja!”. A gdyby za każdym razem tak mówił? Gdzie, do k***a nędzy byśmy się wtedy znaleźli? Dzięki Bogu, moi traderzy tak nie mówią. Każdy robi to co do niego należy.
Dzięki strategii będziecie wiedzieli jak grać, zarządzanie kapitałem pozwoli wam przetrwać trudniejsze okresy, dziennik pozwala wyłapać popełniane błędy, a trading plan jest po to, byście nie dostali sraczki w czasie sesji.
Jasne, że chcecie zarabiać. Ale z rynkiem nie da się wygrać leżąc do góry brzuchem. Spekulacja to ciągła nauka i zdobywanie doświadczenia. Zaczniecie zarabiać tym szybciej, im szybciej nauczycie się dyscypliny.
Niektórzy z was zastanawiają się, czy nie spietrają w czasie sesji. Nie martwcie się o to. Zapewniam was, żę wszyscy zrobicie co do was należy. Po drugiej stronie monitora siedzą ludzie, którzy chcą waszych pieniędzy. Albo wy im je zabierzecie, albo oni zabiorą je wam. Bądźcie zimnymi sukinsynami. Cierpliwie czekajcie na swoją kolej. Bierzcie tylko najlepsze sygnały. Tnijcie straty. Pozwalajcie zyskom rosnąć. Unikajcie zbędnego ryzyka.
Nie chcę słyszeć żadnych meldunków w rodzaju: „Robię analizę”. k***a, nie będziemy robić żadnych „analiz”. Przez cały czas trzymamy się planu i czekamy na sygnał. Kiedy się pojawi wkraczamy do akcji. Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak g***o przez rurę.
Będą skargi, że jestem wymagający. Mam w dupie taki skargi. Nie jestem tu, żeby was klepać po plecach i mówić to co chcecie usłyszeć. Jak ktoś szuka przyjaciela, niech sobie kupi psa. Rynek to nie wesołe miasteczko, w którym każdy się uśmiecha i wpieprza watę cukrową. To pole bitwy, gdzie każdy czeka na wasze błędy. Będziecie zdani wyłącznie na siebie dlatego wierzę, że praca nad sobą oszczędzi wam mnóstwo pieniędzy. Im bardziej się do tego przyłożycie, tym mniej stracicie i szybciej zaczniecie zarabiać.
Jeszcze jedno. Za trzydzieści lat, kiedy usiądziecie przy kominku z wnukiem na kolanach, a on was zapyta: „Co robiłeś w czasie drugiej wojny światowej, dziadku?”, nie będziecie musieli odpowiadać zachrypniętym głosem: „Rozrzucałem gnój w Luizjanie”. Nie panowie, popatrzycie mu prosto w oczy i powiecie: „Wnusiu, twój dziadek był spekulantem i grał na rynku pod okiem tego cholernego skurczybyka George’a Pattona!”
No dobra, sukinkoty, znacie już moje uczucia. Z dumą poprowadzę was, chłopcy, do boju, wszędzie i o każdej porze. To wszystko.
Ps. artykuł powstał na podstawie przemówienia gen. Pattona, oryginał tutaj
Dlatego wszelcy arcymistrzowie, guru, analitycy i innej maści bajkopisarze mają polewkę i mają Rynek zbytu na swoje pierdoły. Żaden nigdy nie wcisnął guzika BUY or SELL ale gadać i tłumaczyć coś co się już wydarzyło to mistrzostwo świata. Rynek to kilka zależności i bardziej chodzi tutaj o czas a nie coś innego. Śmieszne ale chłopaki też muszą jeść lunch'e i łatwo zauważyć kiedy na nie się udają.
P.S. Wykresy z wczorajszych męczarni wrzucę wieczorem ... Teraz jedziemy tak jak na wykresach ... Pozabezpieczane już ... Jak widać sygnał poszedł jak najbardziej OK ... Ciekawe czy utrzymają?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- biotiq
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 0
Dzięki serdeczne za odpowiedź. :)
Czytałem z parę miechów temu to tłumaczenie -za**** :)
Potwierdzasz tę teorię i tak się czasami zastanawiam, że ludzie (w tym i ja :P) lubią przekombinować. Ostatnio się z deka wkur***em i wypierdzieliłem wszystkie wskaźniki z mojej strategii, bo wprowadzały mnie w błąd i robiły mix we łbie.
W tym momencie lecę tylko na średnich (GMMA leciusieńko zmodyfikowana) i powtarzalnych zachowaniach ceny -czuję się o niebo lepiej :)
Zobaczymy za jaki czas będę sam z siebie polewał :D
Peace
Czytałem z parę miechów temu to tłumaczenie -za**** :)
Potwierdzasz tę teorię i tak się czasami zastanawiam, że ludzie (w tym i ja :P) lubią przekombinować. Ostatnio się z deka wkur***em i wypierdzieliłem wszystkie wskaźniki z mojej strategii, bo wprowadzały mnie w błąd i robiły mix we łbie.
W tym momencie lecę tylko na średnich (GMMA leciusieńko zmodyfikowana) i powtarzalnych zachowaniach ceny -czuję się o niebo lepiej :)
Tak na chłopski rozum... Zauważam, że osoby, które sprawiają wrażenie zarabiających (Nie widziałem statemantów, więc nie mówię na 100%, ale mam przeczucie na 99%) piszą o prostocie (nie prostacie ;) -kawa zaczęła działać)!I tak jak Koziołek Matołek szukał całe życie tego co było bardzo blisko.
Zobaczymy za jaki czas będę sam z siebie polewał :D
Peace
- kerimb
- Moderator Sub-Forum
usdchf
zadziałał stop -10,81 USD
gbpusd
zadziałał stop +14,10 USD
zadziałał stop -10,81 USD
gbpusd