1 procent dziennie na średnich
- zicmar58
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 4
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Re: 1 procent dziennie na średnich
co najwyżej dopłacam, jak strace, i w ten sposób traktuje ten nowy rachunek, dokladnie jakbym uzupełnił depo.
Żeby nie było zlosliwych uwag, rachunek otworzyłem już wczoraj pod wpływem emocji, ale dzisiaj rano odpalłem jeszcze stary, po kolejnej wpadce niezależnej ode mnie, zaczynam na nowym. Następna kwestia, co ma piernik do wiatraka, zawsze mówiłem, że jestem kiepskim traderem i nadal tak twierdze co nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia w trakcie szkolenia. A dziennik nadal bedę prowadził, że spoko.
Żeby nie było zlosliwych uwag, rachunek otworzyłem już wczoraj pod wpływem emocji, ale dzisiaj rano odpalłem jeszcze stary, po kolejnej wpadce niezależnej ode mnie, zaczynam na nowym. Następna kwestia, co ma piernik do wiatraka, zawsze mówiłem, że jestem kiepskim traderem i nadal tak twierdze co nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia w trakcie szkolenia. A dziennik nadal bedę prowadził, że spoko.
Poznaj interpretacje średnich a zrozumiesz zachowanie ceny
- macierewicz
- Gaduła
No dobra, powiedzmy ze wypadek przy pracy. Na razie nic wiecej nie komentuje i czekamy na dalsze wyniki. Podrzuc screena nowego konta, zeby nie bylo niedomowien i powodzenia dalej.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz
- zicmar58
- Stały Bywalec
Dzięki, podrzuce wieczorem, bo może coś ugram, na dobry początek dzisiaj, wczoraj na tym rachunku załapałem od razu SL, żeby tez nie było niedomówien
- zicmar58
- Stały Bywalec
Vinci, jesteś dobry, wiadomo u kogo uczyłeś się trejdowania :-P
Z tym siadaniem na rękach w pełni się z Tobą zgadzam, dzisiaj cały czas tak siedziałem, a oto efekty
Szkoda tylko, że takim zajadłym moim wrogiem się stałeś, w końcu troche czasu ze sobą spędzilismy :-P
Z tym siadaniem na rękach w pełni się z Tobą zgadzam, dzisiaj cały czas tak siedziałem, a oto efekty
Szkoda tylko, że takim zajadłym moim wrogiem się stałeś, w końcu troche czasu ze sobą spędzilismy :-P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jaka jest skuteczność systemu ? Ile trejdów na plus a ile na minus ?
Na tym forum ukrywa się giełdowy Breivik. Ale nie mogę ujawnić kto to !
- zicmar58
- Stały Bywalec
Np. dzisiaj na 13 trejdów 9 na +, dawno do szkoły nie chodziłem i zawsze byłem cienki z matmy :lol: , ale wychodzi mi skuteczność w granicach 70 procent
zicmar58 pisze:Np. dzisiaj na 13 trejdów 9 na +, dawno do szkoły nie chodziłem i zawsze byłem cienki z matmy :lol: , ale wychodzi mi skuteczność w granicach 70 procent
pod jednym warunkiem... ze za kazdym razem masz RR -> 1=1
bo wystarczy ze SL > TP to mozesz miec i 70% skutecznosci... ale $ byc do tylu
- zicmar58
- Stały Bywalec
Widzisz Juliusz, a ja te czasy mile wspominam w przeciwieństwie do Ciebie, i niech tak zostanie, i jeszcze jedno, nie wiem czy to przez zlosliwość, czy jakieś niedopatrzenie z Twojej strony, ale GAMMA nigdy Cie nie uczylem, chyba przyznasz, prawda...
A więc róbmy swoje i to wszystko.
Życzę powodzenia
PS. I wierz mi, ale przez ten okres pół roku, kiedy nie mieliśmy ze sobą kontaktu, ten system bardzo mocno się zmienił, i ja tą wersję aktualnie testuję, więc o pewnych rzeczach po prostu nie wiesz
A więc róbmy swoje i to wszystko.
Życzę powodzenia
PS. I wierz mi, ale przez ten okres pół roku, kiedy nie mieliśmy ze sobą kontaktu, ten system bardzo mocno się zmienił, i ja tą wersję aktualnie testuję, więc o pewnych rzeczach po prostu nie wiesz
- MaRCHeW
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 8
Witam.
Vinci idź już do swojego jurnala, bo jak narazie to tylko chcesz wszcząć kłótnię. Pewnie już sobie te kwestie wiele razy prywatnie wyjaśnialiście ale jeżeli wciąż jest mało to trzeba wrócić na Skypa lub PW.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Vinci idź już do swojego jurnala, bo jak narazie to tylko chcesz wszcząć kłótnię. Pewnie już sobie te kwestie wiele razy prywatnie wyjaśnialiście ale jeżeli wciąż jest mało to trzeba wrócić na Skypa lub PW.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- biotiq
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 0
popieramMaRCHeW pisze:Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
- macierewicz
- Gaduła
Udalo sie dzis ugrac 1%? Dobra zmiennosc byly i zdecydowane ruchy, wiec licze, ze weszlo nawet troche wiecej
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz
- zicmar58
- Stały Bywalec
a ja nie wdaje sie w polemiki z Tobą, masz swój dziennik tam się produkuj, przedstawilem sprawe jasno Modom, albo ja, albo Ty, dopóki bedą w tym dzienniku jakiekolwiek Twoje posty ja nie zamieszczam swoich, i to tyle byłoby w tym temacie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 7
- Kontakt:
To jest dziennik Zicmara58 - tu obowiązuje szczególny regulamin opisany w poście http://forum.rynek-forex.pl/viewtopic.php?f=2&t=53
Autor dziennika zgłosił do Administratora prośbę o usunięcie wszystkich postów VinciPro, co czynię przesuwając je do jego dziennika.
! Proszę VinciPro by nie pisał w dzienniku Zicmara, bo otrzyma Bana.
Pozdrawiam
Wojtek
Autor dziennika zgłosił do Administratora prośbę o usunięcie wszystkich postów VinciPro, co czynię przesuwając je do jego dziennika.
! Proszę VinciPro by nie pisał w dzienniku Zicmara, bo otrzyma Bana.
Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.
- macierewicz
- Gaduła
Dziewczyny sie pogryzly, podrapaly - ok. Ale gdzie jest wynik?
Swoja droga, Vinci juz przeciez powiedzial ze nie bedzie pisal. Czyzby zlej baletnicy przeszkadzal rabek u spodnicy? Czy znow nowe konto, bo te zakladane w srode sa pechowe?
Swoja droga, Vinci juz przeciez powiedzial ze nie bedzie pisal. Czyzby zlej baletnicy przeszkadzal rabek u spodnicy? Czy znow nowe konto, bo te zakladane w srode sa pechowe?
- Twardowski
Drogi Zbyszku,
Z zaciekawieniem przygladam sie Twojej grze. Wiesz bardzo duzo na temat srednich , tak bardzo krytykowanych przez innych. Nie maja oni pojecia jaki potencjal w nich drzemie. Sam proboje odgadnac tajniki zachowania ceny jednak nie jestem na takim etapie jak Ty.
Mam do Ciebie prosbe zwiazana z tym eksperymentem - czy moglbys wkleic oprocz wyniku ogolnego, rowniez statement.
Oczywiscie zaslon cene czy czas wejscia. Chodzi mi tylko o lot i zysk. Wiem ze pisales o 0,2 lota, ale czasem przewija sie 0,1.
Moglbys spelnic moja prosbe ?
Z zaciekawieniem przygladam sie Twojej grze. Wiesz bardzo duzo na temat srednich , tak bardzo krytykowanych przez innych. Nie maja oni pojecia jaki potencjal w nich drzemie. Sam proboje odgadnac tajniki zachowania ceny jednak nie jestem na takim etapie jak Ty.
Mam do Ciebie prosbe zwiazana z tym eksperymentem - czy moglbys wkleic oprocz wyniku ogolnego, rowniez statement.
Oczywiscie zaslon cene czy czas wejscia. Chodzi mi tylko o lot i zysk. Wiem ze pisales o 0,2 lota, ale czasem przewija sie 0,1.
Moglbys spelnic moja prosbe ?
- macierewicz
- Gaduła
Wyglada na to, ze kolejne konto sie skonczylo. Zicmar aktywny w innych tematach, ale w swoim nie pisze. Czy to koniec journala?
- Twardowski
Poniewaz Zicmar nie raczy odpisywac zrobilem male sledztwo.
Po pierwsze :
Po drugie :
Zacznijmy od rachunku nr 1:
Oto stan konta na dzien dzisiejszy ( to ten rachunek demo na ktorym niby zostalo wtopione jakos 150 USD )

Jak widac po kliknieciu w miniature - zostalo tam 487, 65 USD
A przeciez Zicmar zarzekal sie ze nie trejduje juz tam, ze zostawil te konto i tak dalej.
Pytam - po co tak klamac ?
Po drugie lot - niby 0,2 0,2 a jednak raport pozycji mowi co innego. Jak widac bylo jechane za pelny lot.
Tu tylko ostatnie trejdy ( posiadam caly raport zeby nie bylo ) :

A teraz przejdzmy do tego nowego konta. MM dalej takie samo - niby 0,2 lota, niby maly SL i co ?
To stan na chwile obecna :

545 USD - WTF ?! To jest ten system ?! Przeciez on daje tak precyzyjne wejscia i wyjscia ?!
No i tradycyjnie loty :

Jak widac zaczynal od 0,2 a potem 0,8- bo wiecej nie pozwolil lewar.
Zbyszek ja pytam - dlaczego oklamujesz wszystkich na okolo. Wymyslasz wymowki a doprowadziles 2 konta w 2 dni do ruiny !
Miej odwage przyznac sie ze nie umiesz zarabiac , a twoj system traci w katastroficznym tempie. Miej jaja !
Po pierwsze :
Jest to nie prawda co zaraz pokaze.zicmar58 pisze:Jedna pozycja, 0,2 lota, SL mam na stałe ustawiony w Dukasie na 7 pip
Po drugie :
To tez jest nie prawda.zicmar58 pisze:Witam,
nie wpisywałem wczoraj nic, bo odwaliłem taki numer jakbym dopiero co zaczynał na FX. Do Ameryki wszystko było ok, około 25 USD na +, średnie zaczęły sie układać na longa i wykombinowałem, że odpale tą L, tak jakbym grał na większą jazde, zwiększyłem SL na 25 pipsów, zmniejszyłem stawkę do 0,1 i odpaliłem tą L. Żeby nie kusiło mnie zamykać za wcześnie, poszedłem z psem na spacer. Jak wróciłem, to masakra, 159 USD w plecy, okazało się, że w pośpiechu wpisałem jedno 0 więcej i pojechałem na full 1 lotem bez żadnej kontroli. Tutaj przestrzegam wszystkich, jak coś zmieniacie w ustawieniach sprawdzcie to 2 razy, bo pomyłka zawsze może się zdarzyć. Całe szczęście, że nie zrobiłem tego samego na realnym rachunku. Dzisiaj wziąłem się ostro za odrabianie strat. Już było prawie wszystko ok i przerwa w kwotowaniach na DEMO, nie załapało mi SL i znowu w plecy. Jestem przesądny i widzę, że ten rachunek coś mi pecha zaczął przynosić. Nie przerywam tego dziennika, ale postanowiłem odpalić nowy rachunek i zacząć wszystko od początku. Dzisiaj wkleję screeny i jedziemy dalej z tym mitycznym i pechowym jak widzę 1 procencie.
Pozdrawiam
Zacznijmy od rachunku nr 1:
Oto stan konta na dzien dzisiejszy ( to ten rachunek demo na ktorym niby zostalo wtopione jakos 150 USD )

Jak widac po kliknieciu w miniature - zostalo tam 487, 65 USD
A przeciez Zicmar zarzekal sie ze nie trejduje juz tam, ze zostawil te konto i tak dalej.
Pytam - po co tak klamac ?
Po drugie lot - niby 0,2 0,2 a jednak raport pozycji mowi co innego. Jak widac bylo jechane za pelny lot.
Tu tylko ostatnie trejdy ( posiadam caly raport zeby nie bylo ) :

A teraz przejdzmy do tego nowego konta. MM dalej takie samo - niby 0,2 lota, niby maly SL i co ?
To stan na chwile obecna :

545 USD - WTF ?! To jest ten system ?! Przeciez on daje tak precyzyjne wejscia i wyjscia ?!
No i tradycyjnie loty :

Jak widac zaczynal od 0,2 a potem 0,8- bo wiecej nie pozwolil lewar.
Zbyszek ja pytam - dlaczego oklamujesz wszystkich na okolo. Wymyslasz wymowki a doprowadziles 2 konta w 2 dni do ruiny !
Miej odwage przyznac sie ze nie umiesz zarabiac , a twoj system traci w katastroficznym tempie. Miej jaja !
powiem tak... zeby nie robic syfu a tym watku i tak naprawde nie jest to bezposrednio do zicmara tylko do nas WSZYSTKICH !!
Gdyby FX bylo takie latwe jak sie na pierwszy rzut oka wydaje to podejrzewam ze 35-45% ludzi na swiecie by sie tym zajmowalo i utrzymywalo.... bo ludziska maja skonnosci do checi jak najlatwiejszego zycia... a ze tak latwo nie jest w kazdej branzy jaka tylko istniej to juz inny temat.
To ze zicmar wyzerowal konto... trudno... sam powtarza ze niestety nie jest najlepszym traderem.
Dla ciekawosci na nawi jakies 2tyg temu tez jeden uzytkownik na "s" otworzyl dziennik gdzie mial brac 1% dziennie z myfxbookiem i po kilku wpadkach zrezygnowal z niego pod pretekstem ze nie ma czasu bawic sie w 1% dziennie i otwiera jakis inny projekt ;) no jesli dla kogos 1% to malo.... to jak zycze mu 100% dziennie... hehehe
Takze niby ten 1% na mozliwosci FX to smiech na sali... ale 1% dzien w dzien... tydzien w tydzien... itd to juz nie jest takie hop siup !!
Gdyby FX bylo takie latwe jak sie na pierwszy rzut oka wydaje to podejrzewam ze 35-45% ludzi na swiecie by sie tym zajmowalo i utrzymywalo.... bo ludziska maja skonnosci do checi jak najlatwiejszego zycia... a ze tak latwo nie jest w kazdej branzy jaka tylko istniej to juz inny temat.
To ze zicmar wyzerowal konto... trudno... sam powtarza ze niestety nie jest najlepszym traderem.
Dla ciekawosci na nawi jakies 2tyg temu tez jeden uzytkownik na "s" otworzyl dziennik gdzie mial brac 1% dziennie z myfxbookiem i po kilku wpadkach zrezygnowal z niego pod pretekstem ze nie ma czasu bawic sie w 1% dziennie i otwiera jakis inny projekt ;) no jesli dla kogos 1% to malo.... to jak zycze mu 100% dziennie... hehehe
Takze niby ten 1% na mozliwosci FX to smiech na sali... ale 1% dzien w dzien... tydzien w tydzien... itd to juz nie jest takie hop siup !!
- Twardowski
Ja nie mowie ze 1% dziennie to cud i miod lub ze jest to nie do zrobienia. Pokazuje jedynie ze gosc pisze ze trejduje za 0,2 a trejduje za 0,8. Pisze ze wtopil 150 usd a wtopil ponad 500. Pisze ze ma skutecznosc iles tam procent a to nie prawda. Pisze ze ma precyzyjne wejscia a to nie prawda.
Chce tylko prawdy
Chce tylko prawdy
- Microbi
- Główny Moderator
- Lat na Forex: 5
1% dziennie nie jest łatwo zrobić, może, natomiast już 20% w skali miesiąca dużo łatwiej, tak to widzę . Co do Zbyszka, traderem jest kiepskim co sam mówił, co do jego średnich da się zarabiać i mówię to świadomie. Z wieloma aspektami podejścia Zbyszka do rynku się nie zgadzam ( i tu też moim zdaniem też tkwi jakiś problem ) Wracając do średnich, to jak je wykorzysta trader to inna bajka, poza tym, system na FX to tak jak dobre buty czy garnitur, musi być dopasowany do użytkownika i koniec. Co do statów co tam kolega wkleił, jeśli to prawda , to niech się wypowie Zbyszek, bo szczerze mówiąc nie rozumiem po co ta szopka.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.
http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father
http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father