wtorek 26 lip 2016, 21:41
@Jarek
Bollingera nigdy nie stosowalem ale widze na Twoim screenie, ze rozwiazuje jeden dosyc istotny problem w gridowaniu. Musze sprobowac. SL kapitalowego probowalem zaimplementowac ale albo zle sobie to zaprogramowalem albo nie ma on sensu bo nie uzyskalem poprawnych i oczekiwanych rezultatow, inaczej wykres kapitalu zmierzal do zera przy stosowaniu SL na kapitale.
@eirdo
Ja uzywam do tego wlasnorecznie stworzonego robota, niedawno jeszcze uzywalem znalezionego w sieci ale nie mial paru funkcji i musialem cos samemu sklecic. Recznie nie wyobrazam sobie czegos takiego, zreszta nie mam czasu siedziec non stop, kiedys probowalem prowadzic polautomat do gridowania na gbpjpy ale skonczylo sie na SO.
Kazda pozycja jest inna, mozesz otwierac o tym samym wolumenie i w rownej odleglosci ale masz duza szanse zamknac taka siatke dopiero w nastepnym miesiacu a ja przyjalem zasade, ze pozycje "przeciwko" ruchowi ceny zamykam najszybciej jak sie da.
Probowalem dawac zlecenia zgodnie z jakims tam okreslonym trendem (srednie, Kumo itp.) ale stwierdzilem, ze jednak nie ma to sensu poniewaz w przypadku nie stosowania stoplossa (bo przeciez gridujemy) to i tak trafisz z shortem na samym dolku albo z longiem na samej gorce. To co widziales na audusd to pozycje byly otwierane wg chmury ichimoku na M1 ale te najbardziej zyskowne uklady pochodza wlasnie z trejdow, gdzie pojawily sie falszywe sygnaly na samych szczytach i dolkach, co spowodowalo uzycie wysokich wolumenow dla ostatnich pozycji.
Teraz robie to robotem, ktory otwiera jednoczesnie dwie pozycje, longa i shorta z rownymi TP. Twoja rola jest tak dostosowac wolumeny pozycji i kroki dokladania aby przezyc, zamknac jak najszybciej i jeszcze zarobic.
Takie imprezy jak Brexit odpuszczam oczywiscie, w sumie na audusd nic wielkiego nie stalo sie wiekszym problemem bylo zmniejszenie dzwigni przez brokera. Na NFP ostatnio robot normalnie dzialal, bardziej boje sie konferencji bossow z bankow centralnych oraz roznego typu risk on i risk off. W ostatni czwartek wylaczylem robota ale Mario nie powiedzial nic nowego ale np. 3 grudnia 2015 rozgadal sie i wykres eksplodowal. Podobnie sytuacja z 24 sierpnia 2015 tez zalatwi kazdego grida, tego niestety nie przewidzimy.
Te longi na samym poczatku wykresu oczywiscie, ze daly zarobic, wtedy robot mial pierwotne ustawienia od ktorych nastepnie odszedlem bo powodowaly budowanie zbyt duzych siatek, ktore trwaly za dlugo i powodowaly duzy dd. DD moze byc duzy ale niech trwa np. godzine a nie dwa tygodnie.
W zalaczeniu masz cos co aktualnie chodzi na eurusd oraz co chodzilo do dzis na nzdusd z niezbyt madrymi ustawieniami bo wkopalem sie w spory impuls spadkowy.
Na eurusd mam zmienny krok dokladania, na nzdusd mialem staly krok (i dlatego taki ogromny wachlarz zrobil sie), ostatnia siatka zamknieta na malej stracie bo wczesniej usunalem na niewielkim zysku ostatnie zlecenie i robot nie otworzyl nowej pozycji bo juz cena nie zeszla tak nisko. Generalnie pomaganie z palca nie sprawdza sie.
Jak cos to pytaj a postaram sie pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.