MOCKBA pisze:
jammmes pisze:I znowu awaria, sl nie wycina, tp nie zamyka, ręcznie nie można zamknąć zyskownej transakcji, cały czas komunikaty: "broker zajęty", a przy zamykaniu transakcji na plus: "cena nie rynkowa" i oczywiście brak zamknięcia.
RĘCĘ OPADAJĄ
Print screen + reklamacja powinno załatwić sprawę. :568:
To mamy problem.
Nie wnikając czy broker uzna reklamację,trzeba wyjaśnić jak jest w umowie.
Pytanie ,czy w takiej sytuacji jak opisuje Kolega lub np. składamy zlecenie ponieważ przewidujemy ruch na 80 pip i tam chcemy ustawić TP oraz np. SL 50 pip od ceny,niestety po złożeniu zlecenia ,mamy zablokowane ustawienie TP i SL ,cena idzie w naszym kierunku przekracza te 80 pip TP ,następnie wraca na minus 100 pip,po odblokowaniu okazuje się że nie tylko nie zarobiliśmy 80 pip ,to jeszcze mamy wyzerowany rachunek ponieważ np. luka była w tym ruchu na 100 pip przeciw.
Co w tych dwóch sytuacjach?,nie pytam o uznanie reklamacji ponieważ to może być uznaniowość dzisiaj uznają,a jutro nie.
Pytam jak to wynika z umowy?,czy broker może się wymówić że jest to z przyczyn technicznych i mogą reklamacji nie uznać?.
W umowie jest że z jeżeli jest przyczyna techniczna to nie ponoszą odpowiedzialności.
Zapraszam do dyskusji,jak to jest?,proszę też Pana z WBK o odpowiedż co w takiej sytuacji?.
A jeżeli nie będzie jasnej odpowiedzi,to każdemu radzę w przyszłości składać zlecenia TYLKO z TP i SL
Pozdrawiam.
Zamrożona platforma?,brak możliwości reakcji , co robić?
- berni
- Lat na Forex: 3
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Re: Zamrożona platforma?,brak możliwości reakcji , co robić?
Najwyższy czas zmienić brokera, przecież wybór jest ogromny.
- Forex_trader
masz do wyboru ogromna liczbe brokerów na polskim rynku. Wybieraj tylko tych którzy maja biura w kraju. Szybsza pomoc w naglych sytuacjach i opieka polskiego dealera.
- macierewicz
- Gaduła
Na moje oko 75% żali na forach to ludzie, którzy nie rozumieją jak działa komputer i internet. Z moich obserwacji wynika, że większość ma albo zamulony komputer, albo nie umie zrestartować platformy, albo nie wie jak działa routing i skoro on nie ma połączenia z brokerem to na 100% wina brokera. Oczywiście, często się zdaża, że lipni brokerzy kombinują przy kontach, ale naprawdę, duuuuuża część tych postów wynika po prostu z niewiedzy technicznej.
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 7
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Tu się muszę zgodzić w 100% z Tobą. Niestety jakość popularnych łączy internetowych wyklucza ich użycie do poważnej pracy.macierewicz pisze:Na moje oko 75% żali na forach to ludzie, którzy nie rozumieją jak działa komputer i internet. Z moich obserwacji wynika, że większość ma albo zamulony komputer, albo nie umie zrestartować platformy, albo nie wie jak działa routing i skoro on nie ma połączenia z brokerem to na 100% wina brokera. Oczywiście, często się zdaża, że lipni brokerzy kombinują przy kontach, ale naprawdę, duuuuuża część tych postów wynika po prostu z niewiedzy technicznej.
Pozdrawiam
Wojtek
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.
Wojtek,niezupełnie,miałem podobną sytuację u innego dobrego i renomowanego brokera MT-4 , prawie taką samą.
Jak zamknęło mi zysk na DAX 40 pip to zmroziło całkowicie platformę i komputer.
Testowałem i sprawdzałem to z dwadzieścia razy aby wyeliminować przypadkowość.
Uruchamiałem komputer,wszystko chodziło idealnie,po włączeniu tej felernej platformy zmroziło cały komputer,łącznie z tym że nie mogłem go wyłączyć,musiałem wyłączać przez reset.
Dopiero odinstalowanie platformy i ponownym zainstalowaniu było OK.
Może się jakiemuś świeżemu inwestorowi przyda.
Nie wiem jak by się sprawa skończyła jak inwestor nie dałby rady założyć na zlecenie TP i SL,dlatego uważam że jeżeli jest możliwość to lepiej od razu składać zlecenia obronne.
Pozdrawiam.
Jak zamknęło mi zysk na DAX 40 pip to zmroziło całkowicie platformę i komputer.
Testowałem i sprawdzałem to z dwadzieścia razy aby wyeliminować przypadkowość.
Uruchamiałem komputer,wszystko chodziło idealnie,po włączeniu tej felernej platformy zmroziło cały komputer,łącznie z tym że nie mogłem go wyłączyć,musiałem wyłączać przez reset.
Dopiero odinstalowanie platformy i ponownym zainstalowaniu było OK.
Może się jakiemuś świeżemu inwestorowi przyda.
Nie wiem jak by się sprawa skończyła jak inwestor nie dałby rady założyć na zlecenie TP i SL,dlatego uważam że jeżeli jest możliwość to lepiej od razu składać zlecenia obronne.
Pozdrawiam.
- macierewicz
- Gaduła
Ewidentnie wina komputera, zwalona instalacja lub zawalony system, ew bad sectory na dysku, walniety ram. Broker nie ma mozliwosci "zamrozic" komus platformy tak zeby trzeba bylo restartowac komputer, jedynie zablokowac skladanie zlecen.
Ja wiem jak skonczylaby sie sprawa jak inwestor nie dałby rady założyć na zlecenie TP i SL - niczym. Dokladnie o tym pisalem pare postow wyzej. Przeciez to nie wina brokera, ze ktos ma lewy komputer. Rownie dobrze moznaby zadac zwrotu pieniedzy od brokera za stratne transakcje w przypadku, gdy ktos nie umie obslugiwac platformy...
Ja wiem jak skonczylaby sie sprawa jak inwestor nie dałby rady założyć na zlecenie TP i SL - niczym. Dokladnie o tym pisalem pare postow wyzej. Przeciez to nie wina brokera, ze ktos ma lewy komputer. Rownie dobrze moznaby zadac zwrotu pieniedzy od brokera za stratne transakcje w przypadku, gdy ktos nie umie obslugiwac platformy...
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz
Rozjaśnij to,jeżeli wszystko działa idealnie,łącznie z 4-5 platformami MT-4 działa idealnie,a ta jedna blokuje komputer,łącznie z brakiem możliwości wyłączenia komputera,to wina komputera?.
Mam trzy letni koputer oraz orginalny Windows Xp
Ciekawe będzie rozwinięcie tego tematu na przyszłość ponieważ to nie jest jedyny przypadek...
Pozdrawiam
Ciekawe będzie rozwinięcie tego tematu na przyszłość ponieważ to nie jest jedyny przypadek...
Pozdrawiam
- macierewicz
- Gaduła
Windows XP to relikt przeszlosci. Jak masz 3 letni komputer to pewnie system tez ma 3 lata, wobec czego nie dziala wydajnie. Pliki na dysku moga ulec uszkodzeniu, np podczas twardego resetowania komputera. Jakbys sobie tego nie tlumaczyl i tak bedzie to wina komputera.
BROKER NIE MA MOZLIWOSCI ZAWIESIC CI KOMPUTERA PRZEZ SWOJA PLATFORME HANDLOWA!!!!!
BROKER NIE MA MOZLIWOSCI ZAWIESIC CI KOMPUTERA PRZEZ SWOJA PLATFORME HANDLOWA!!!!!
wywal z tej platformy wszystkie wskaźniki, to może Ci blokować.zzz pisze:Rozjaśnij to,jeżeli wszystko działa idealnie,łącznie z 4-5 platformami MT-4 działa idealnie,a ta jedna blokuje komputer,łącznie z brakiem możliwości wyłączenia komputera,to wina komputera?.
Pozdrawiam
[quote="zzz"]MOCKBA pisze:
jammmes pisze:I znowu awaria, sl nie wycina, tp nie zamyka, ręcznie nie można zamknąć zyskownej transakcji, cały czas komunikaty: "broker zajęty", a przy zamykaniu transakcji na plus: "cena nie rynkowa" i oczywiście brak zamknięcia.
RĘCĘ OPADAJĄ
quote]
Koniecznym rozwiązaniem dla zwiększenia bezpieczeństwa jest rachunek u co najmniej 2 brokerów.
Jak brok wycina numer to stawiasz hedge u drugiego.
RĘCĘ OPADAJĄ
quote]
Koniecznym rozwiązaniem dla zwiększenia bezpieczeństwa jest rachunek u co najmniej 2 brokerów.
Jak brok wycina numer to stawiasz hedge u drugiego.
- Forex_trader
co zrobic?
- zmienic tradare
- otworzyc konto u nowego
- zmienic tradare
- otworzyc konto u nowego