Hej,
Natchniony przez temat: http://forum.rynek-forex.pl/viewtopic.php?p=6650#p6650, chwyciły mnie pewne wątpliwości. A mianowicie kwestia posiadania pisemnej umowy z brokerem w sprawie prowadzenia rachunku. Posiadam konto realne u (nienajgorszego w sumie) broka zagranicznego z krajowym supportem i jakoś nie przypominam sobie, abym dostał do podpisania jakikolwiek papier. Czy to normalne i czy Wy też tak macie ? Jak to w końcu powinno być i jak jest ?
Dodam, że jak na razie nie czuję się oszukiwany przez broka i jak na razie wszystko jest z nim OK, tak tylko pytam.
Umowa na prowadzenie rachunku
- pizza_lover
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 2
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Umowa na prowadzenie rachunku
Pozdrawiam,
p_l
Brak wiedzy kosztuje, natomiast jej nadmiar może powodować nieporozumienia.
p_l
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 7
- Kontakt:
Re: Umowa na prowadzenie rachunku
Witam
Na pewno w trakcie zakładania konta zatwierdziłeś i regulamin i umowę. Powinni żądać wydrukowania i podpisania i wysłania im co najmniej skanu podpisanego umowy i regulaminu, a TY powinieneś przechowywać kopię, bu można porównać.
Jak nie masz to na WWW może być nowa wersja umowy, czy regulaminu inna od tej jaką zatwierdziłeś - przynajmniej w teorii.
Pozdrawiam
Wojtek
Na pewno w trakcie zakładania konta zatwierdziłeś i regulamin i umowę. Powinni żądać wydrukowania i podpisania i wysłania im co najmniej skanu podpisanego umowy i regulaminu, a TY powinieneś przechowywać kopię, bu można porównać.
Jak nie masz to na WWW może być nowa wersja umowy, czy regulaminu inna od tej jaką zatwierdziłeś - przynajmniej w teorii.
Pozdrawiam
Wojtek
- pizza_lover
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 2
Re: Umowa na prowadzenie rachunku
To prawda, tak było :-)wojtek_ea pisze: Na pewno w trakcie zakładania konta zatwierdziłeś i regulamin i umowę.
Żadnej korespondencji papierowej nie prowadziłem. Skanowałem jedynie DO i PJ.wojtek_ea pisze:Powinni żądać wydrukowania i podpisania i wysłania im co najmniej skanu podpisanego umowy i regulaminu...
Zgadza się, chociaż tym to bym się bardzo nie przejmował, bo w końcu to i tak obowiązuje aktualny (najnowszy) regulamin. Wszędzie chyba tak jest. Przez ten czas były owszem poprawki i zmiany i jestem o tych zmianach na bieżąco informowany.wojtek_ea pisze: Jak nie masz to na WWW może być nowa wersja umowy, czy regulaminu inna od tej jaką zatwierdziłeś - przynajmniej w teorii.
Chyba sporo osób na forum demuje ;-)
Pozdrawiam,
p_l
p_l