Broker na początek.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

Re: Broker na początek.

piątek 20 lip 2012, 08:13

MaRCHeW pisze:Witam.
Klara pisze:a forexlub to jest strona czy broker? bo myślalam, że oni tam promują Dukascopy, a nie jako broker...
ForexClub jest tzw. brokerem wprowadzającym. Czyli naganiają klientów dla Dukascopy i FxPro z czego otrzymują procent od obrotu swoich klientów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Za słowo 'naganiać' powinienem się obrazić ;).
Nikogo nie naganiamy i nie nagabujemy na siłę by założył gdzieś konto. Brokerzy z którymi współpracujemy, w naszej opinii są jednymi z lepszych na rynku, u których sami mamy konta od długiego czasu. Profitem się dzielimy i dodatkowo staramy się zaoferować naszym klientom sporo więcej ale o tym już na stronie.

"Broker wprowadzający" to niefortunna nazwa, bo de facto brokerem nie jesteśmy. Jesteśmy firmą o charakterze "introducera". Ale to akurat tylko formalna kwestia.

Naganiać... To jakby powiedzieć, że Castorama nagania puszczając reklamę w TV.
BTW. To jest Twoje zdjęcie avatarze?
Powiemy żonie !

:D
Ostatnio zmieniony piątek 20 lip 2012, 08:25 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum
Lat na Forex: 8

piątek 20 lip 2012, 08:18

Witam.
Klara pisze:hehe, a co? :P
A tak się pytam. Bardzo ładny Avatar ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum

piątek 20 lip 2012, 08:26

Witam.
raposo pisze:
Klara pisze:a forexlub to jest strona czy broker? bo myślalam, że oni tam promują Dukascopy, a nie jako broker...
ForexClub jest tzw. brokerem wprowadzającym. Czyli naganiają klientów dla Dukascopy i FxPro z czego otrzymują procent od obrotu swoich klientów.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nikogo nie naganiamy i nie nagabujemy na siłę by założył gdzieś konto. Brokerzy z którymi współpracujemy, w naszej opinii są jednymi z lepszych na rynku, u których sami mamy konta od długiego czasu. Profitem się dzielimy i dodatkowo staramy się zaoferować naszym klientom sporo więcej ale o tym już na stronie.

BTW. To jest Twoje zdjęcie avatarze?
Powiemy żonie !

:D
Dobra dobra Raposo ;) Powiedziałeś to samo co ja tylko w ładną formę opakowałeś słowo "nagonić" :mrgreen: http://sjp.pwn.pl/slownik/2486107/nagonić

Wiesz, że uważam, że jesteście jednymi z lepszych jeśli nie najlepszych IB w tym kraju, także nie obrażaj się tak :-P

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Lat na Forex: 11
Kontakt:

piątek 20 lip 2012, 08:59

Mi to słowo kojarzy się z śliniącym się psem pasterskim (brokerem), który biega za nieświadomymi owieczkami (początkującymi), który kusi super ładną polanką (extra darmowe konto demo, milion dolarów w miesiąc) nie ważne jaka polanka by to nie była (byle jaka oferta) i nie edukując jej, co ją czeka po drodze i jaki może być finał.
Wiesz, że uważam, że jesteście jednymi z lepszych jeśli nie najlepszych IB w tym kraju, także nie obrażaj się tak
Ok, to na razie nic żonie nie powiem... :-D
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Klara
Lat na Forex: 1
Rodzaj rachunku: Rachunek demonstracyjny

sobota 21 lip 2012, 13:13

Tak moje, więc dzięki ;)

"Broker wprowadzający" to niefortunna nazwa, bo de facto brokerem nie jesteśmy. Jesteśmy firmą o charakterze "introducera". Ale to akurat tylko formalna kwestia.

Noooo.... nie powiedziałabym... to raczej jak idziesz to banku, chcesz kredyt, więc ten bank namawia, żeby wziąć u nich... ciekawe zjawisko tego brokera pośredniego... a z drugiej strony jak się wchodzi na stronę, to od razu wiadomo, czego się spodziewać i że opinie raczej w stronę Dukascopy...

no avatar
adam

wtorek 14 sie 2012, 09:39

Witam, jakiego brokera polecanie na początek, jakie konto demo, czy one się różnią u brokerów :) ?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum

wtorek 14 sie 2012, 10:56

Witam.
adam pisze:Witam, jakiego brokera polecanie na początek, jakie konto demo, czy one się różnią u brokerów :) ?
BossaFX z microlotami albo Dukascopy z microlotami.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
biotiq
Stały Bywalec
Lat na Forex: 0

wtorek 14 sie 2012, 12:46

Witam,

Tak, jak Karol polecam powyższe. Jeśli wybrałbyś dukascopy, to pamiętaj o możliwości obniżenia sobie kosztów związanych z tradingiem. Robi się to w ten sposób, że wybierasz introducera (np.: forexclub.pl -dają 30% rabatu albo innego, który może dać mniej lub jeszcze więcej).

peace

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

wtorek 14 sie 2012, 13:36

Ja na początek bym polecał brokera MM .
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
biotiq
Stały Bywalec

wtorek 14 sie 2012, 20:45

Microbi pisze:Ja na początek bym polecał brokera MM .
Możesz Microbi uzasadnić konkretnie dlaczego akurat MM, a nie ECN/inne? Ja akurat zacząłem real od ECNa -jakiś problem z tym? ;)

Peace

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

wtorek 14 sie 2012, 20:57

Żaden problem, uważam tylko że na początek łatwiej u MM, mniejsze koszty, brak poślizgów, w zasadzie SL w razie W trafia tam gdzie ma trafić itd, kosmetyka, ale jak ktoś nie do końca rozumie działanie modelu ECN to potem się dziwi :-) , wielu się wydaje ( była taka dyskusja na navi ) ze jak nie zarabia to przez brokera MM , ale jak pójdzie do ECN to będzie git ;)
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

Awatar użytkownika
biotiq
Stały Bywalec

wtorek 14 sie 2012, 21:02

Microbi pisze:Żaden problem, uważam tylko że na początek łatwiej u MM, mniejsze koszty, brak poślizgów, w zasadzie SL w razie W trafia tam gdzie ma trafić itd, kosmetyka, ale jak ktoś nie do końca rozumie działanie modelu ECN to potem się dziwi :-) , wielu się wydaje ( była taka dyskusja na navi ) ze jak nie zarabia to przez brokera MM , ale jak pójdzie do ECN to będzie git ;)
Nigdy nie grałem u MM. Od razu wybrałem ECN ze względu na szybkość egzekucji. Zresztą słyszałem, że Ci którzy mocno scalpują, to mogą mieć problemy z MM ze względu na kilku sekundowe transakcje (ponoć broker MM nie zawsze zdąży się zabezpieczyć). Czy jest to prawdziwe stwierdzenie, czy słyszałem bajki? ;)

Peace

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Kontakt:

wtorek 14 sie 2012, 21:03

biotiq pisze:
Możesz Microbi uzasadnić konkretnie dlaczego akurat MM, a nie ECN/inne? Ja akurat zacząłem real od ECNa -jakiś problem z tym? ;)

Peace

To ja wyjaśnię za Microbiego. Z MM zmagasz się tylko z ceną (na początku - jak zaczniesz zarabiać może być inaczej). Na ECN od razu masz poślizgi, musisz uważać na dane (bo tam poślizgi mogą przekroczyć kilka razy Twojego SL) - jednym słowem obok walki z samym rynkiem i ceną musisz walczyć z nazwijmy to okolicznościami przyrody - których u MM, za cenę wyższego spreadu, oraz możliwego oszukiwania (w przyszłości kiedy zaczniesz duużo zarabiać) nie ma.

Ot i cała różnica. No chyba, że chodzi o MM z poślizgami, ogromnym rozszerzaniem spreadów na danych etc to wtedy ECN od razu lepszy. Ale dobry MM czy STP dla początkującego (szczególnie nie zarabiającego lub zarabiającego mało) będzie przez tą przewidywalność lepszy od ECN. To temat rzeka, ale tak wychodzi.
Pamiętając, że MM jest MM nie równy tak jak ECN ECNowi nie równy. Niemniej jednak dobry MM będzie lepszy na początek od dobrego ECN.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Kontakt:

wtorek 14 sie 2012, 21:04

biotiq pisze:
Microbi pisze:Żaden problem, uważam tylko że na początek łatwiej u MM, mniejsze koszty, brak poślizgów, w zasadzie SL w razie W trafia tam gdzie ma trafić itd, kosmetyka, ale jak ktoś nie do końca rozumie działanie modelu ECN to potem się dziwi :-) , wielu się wydaje ( była taka dyskusja na navi ) ze jak nie zarabia to przez brokera MM , ale jak pójdzie do ECN to będzie git ;)
Nigdy nie grałem u MM. Od razu wybrałem ECN ze względu na szybkość egzekucji. Zresztą słyszałem, że Ci którzy mocno scalpują, to mogą mieć problemy z MM ze względu na kilku sekundowe transakcje (ponoć broker MM nie zawsze zdąży się zabezpieczyć). Czy jest to prawdziwe stwierdzenie, czy słyszałem bajki? ;)

Peace
Ci którzy mocno skalpują i łapią SL raczej ECNa pod uwagę brać nie mogą na chwilę obecną i biorąc pod uwagę tych dostępnych na normalną kieszeń.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

wtorek 14 sie 2012, 21:05

biotiq pisze:

Peace
Heh, ja testuje MM z bardzo szybką egzekucją zleceń, mimo że nie mam live dukasa, ale u tego broka gram na koncie live i szybkość jak na razie porównywalna z dukasem :-)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum

środa 15 sie 2012, 07:53

Witam.
biotiq pisze:

Peace
I bardzo dobrze zrobiłeś. Przynajmniej od razu widzisz i uczysz się tego jak jest na pawdę na rynku, a nie tego co Ci wciska broker.
Poza tym uważam, że MT4 do nauki jest tylko wypaczeniem "młodego umysłu", który później jak chce się przenieść na prawdziwy rynek to ma problem, bo zlecenia jakieś inne niż w MT4, SL i TP to zlecenia przeciwstawne (WoW to ciężko zrozumieć), itd. :)

Pozrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Kontakt:

środa 15 sie 2012, 08:21

biotiq pisze:

Peace
I bardzo dobrze zrobiłeś. Przynajmniej od razu widzisz i uczysz się tego jak jest na pawdę na rynku, a nie tego co Ci wciska broker.
Poza tym uważam, że MT4 do nauki jest tylko wypaczeniem "młodego umysłu", który później jak chce się przenieść na prawdziwy rynek to ma problem, bo zlecenia jakieś inne niż w MT4, SL i TP to zlecenia przeciwstawne (WoW to ciężko zrozumieć), itd. :)

Pozrawiam
Karol Marchewka

Marchew - prawdziwego rynku można się uczyć na rynkach regulowanych - na ECNach nikt nie nauczy się prawdziwego zachowania rynku.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum

środa 15 sie 2012, 09:36

Witam.
Akhh pisze:Marchew - prawdziwego rynku można się uczyć na rynkach regulowanych - na ECNach nikt nie nauczy się prawdziwego zachowania rynku.
Nie no jasna sprawa. Jednak ECN nie odbiega znacząco od zachowań na rynkach reuglowanych. Forex to głównie OTC. Jaskółką jest LMAX i CME.
Z drugiej strony gdyby nie właśnie OTC to pewnie jeszcze długo nie mielibyśmy takich warunków handlu jakie mamy teraz. Także jeśli ktoś sądzi, że OTC to "zuo" to jest w dużym błędzie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Kontakt:

środa 15 sie 2012, 09:58

Akhh pisze:Marchew - prawdziwego rynku można się uczyć na rynkach regulowanych - na ECNach nikt nie nauczy się prawdziwego zachowania rynku.
Nie no jasna sprawa. Jednak ECN nie odbiega znacząco od zachowań na rynkach reuglowanych. Forex to głównie OTC. Jaskółką jest LMAX i CME.
Z drugiej strony gdyby nie właśnie OTC to pewnie jeszcze długo nie mielibyśmy takich warunków handlu jakie mamy teraz. Także jeśli ktoś sądzi, że OTC to "zuo" to jest w dużym błędzie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

W pełni się zgadzam. Dla drobnicy to był ratunek. Jednak skoro ECN tylko przypomina rynek (arkusz zleceń to jest podstawa, a na ECNach nie tworzy się tak ceny) to czemu pchać się na siłę na gorsze warunki - a takie z poślizgami, niepewnością SL (wyzerowane konta po poślizgach na danych po kilkadziesiąt pipsów) są w tej chwili.

ECN na pewno jest dobry dla ludzi z większym portfelem, jednak ktoś zaczynający przygodę z FX raczej powinien iść tam gdzie jest spokojniej i mniej zaskakująco.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Moderator Forum

środa 15 sie 2012, 10:12

Witam.
Akhh pisze:ECN na pewno jest dobry dla ludzi z większym portfelem, jednak ktoś zaczynający przygodę z FX raczej powinien iść tam gdzie jest spokojniej i mniej zaskakująco.
Spokojnie i mniej zaskakująco? Czyli gdzie? U brokera MM. Ok. Masz racje. Tylko ten spokój będzie do czasu, aż zaczniesz zarabiać kasę. Później będzie duże zaskoczenie i jeszcze większy stress i kolejne stresy i zaskoczenia związane z przejściem na ECN - no bu tu jest inaczej niż u MM.

W sumie to źle napisałem kilka postów wyżej. Jeśli miałbym polecać coś na początek to nie BossaFX z microlotami tylko: LMAX z microlotami (otworzyć konto u IB www.fxmtf.pl) a później Dukascopy z microlotami - do nauki tradingu nic lepszego nie ma :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ