Frank a zachowanie brokerów

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Lat na Forex: 11
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

Re: Frank a zachowanie brokerów

wtorek 20 sty 2015, 18:17

Archaiczna? O panie, to co sądzisz o MT4... :)

Aczkolwiek mi też tam już kilku rzeczy zaczęło brakować i na szczęście od dłuższego czasu 'coś z tym robią'. Niebawem całkowicie nowa wersja JForex. Póki co dostępna wersja beta do testów:

http://www.dukascopy.com/fxcomm/blog/?a ... anguage=pl
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

wtorek 20 sty 2015, 18:23

Raposo, MT4 też, ale ma kilka funkcjonalności które by się przydały w dukasie. Najlepiej bym widział DB360 :-)
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
psychologtlumu

wtorek 20 sty 2015, 23:35

A co wy macie do MT4 hi hi hi.

no avatar
Bobry
Stały Bywalec

środa 21 sty 2015, 06:08

Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów rynek FX OTC , w stosunku do rynku regulowanego FX CME Grup.
Założyłem ten temat, abyśmy wymieniali się doświadczeniami w takich krytycznych sytuacjach dla nas,oraz wszelkich innych poślizgów odnośnie FX regulowanego CME Grup, w stosunku do rynku nieregulowanego FX OTC.
Jestem teraz w rozjazdach, lecz z dwa tygodnie ,jestem umówiony ze znajomym Holendrem, który tam ma swojego tradera,liczę że czegoś się dowiem, wtedy podzielę się wiedzą z Forumowiczami.

Marcinie, to są dwa odrębne tematy, szczególnie, że na rynku nieregulowanym FX w przeciwieństwie do rynku regulowanego FX ,, jest zapis że klient wie, rozumie i akceptuje, że potencjalne straty, jakie Klient może ponieść w wyniku zawierania transakcji
na rynkach nieregulowanych (OTC) czyli rynek nieregulowany FX , mogą przewyższyć wartość środków znajdujących się na rachunku Klienta.
Na rynku regulowanym FX sprawa jest prosta i z reguły korzystniejsza, transparentna w takich sytuacjach,
w tamtym zamkniętym temacie chodziło mi szczególnie o zachowanie Franka w stosunku do FX nieregulowanego, mnie chodziło o zachowanie Franka, gdy był armagedon na tej walucie w stosunku, rynek regulowany FX CME w stosunku do rynku nieregulowanego FX.
Szkoda że tamten temat jest zamknięty.
Generalnie, uważam że problem tego tematu sprowadza się do wzajemnej relacji rynek nieregulowany FX OTC, w stosunku do rynku FX regulowanego CME

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Kontakt:

środa 21 sty 2015, 10:48

Microbi pisze:Raposo, MT4 też, ale ma kilka funkcjonalności które by się przydały w dukasie. Najlepiej bym widział DB360 :-)
Przez długi czas to właśnie MT4 brakowało szeregu rzeczy, które od dawna były w JForex. To właśnie MT4 stara się gonić resztę... ;)

5 lat temu na JForex było już przesuwanie zleceń po wykresie, handel jednym klikiem, wykresy tickowe, opcja merge dla pozycji tej samej pary i inne... W MT4 jest to od kiedy? Roku? Dwóch? ;)

Można powiedzieć, że JForex zostało w tyle. A tymczasem dzieje się tak, bo tworzona jest zupełnie nowa wersja, która mam nadzieję, okaże się rewolucyjna ;). Czas pokaże.
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl
- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

środa 21 sty 2015, 14:15

raposo pisze:
Microbi pisze:Raposo, MT4 też, ale ma kilka funkcjonalności które by się przydały w dukasie. Najlepiej bym widział DB360 :-)
Przez długi czas to właśnie MT4 brakowało szeregu rzeczy, które od dawna były w JForex. To właśnie MT4 stara się gonić resztę... ;)

5 lat temu na JForex było już przesuwanie zleceń po wykresie, handel jednym klikiem, wykresy tickowe, opcja merge dla pozycji tej samej pary i inne... W MT4 jest to od kiedy? Roku? Dwóch? ;)

Można powiedzieć, że JForex zostało w tyle. A tymczasem dzieje się tak, bo tworzona jest zupełnie nowa wersja, która mam nadzieję, okaże się rewolucyjna ;). Czas pokaże.
Ok, tu masz rację, nie wiem jak jest teraz ale pamiętam że wpisywanie za każdym razem swoich poziomów Fibo było dość wkurzające.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Kontakt:

środa 21 sty 2015, 18:31

Już chyba z dwa lata są tzw. presety, czyli szablony ustawień Fibo i innych narzędzi.

Plusem JForex jest to, że to właśnie Dukascopy jest autorem oprogramowania. Dzięki temu bardzo łatwo i szybko można je udoskonalać. Swego czasu wysyłałem im wiele sugestii, które były zbierane od klientów. Przez to udało się szybko uzyskać to, czego faktycznie potrzebują traderzy ;).
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl

no avatar
Bobry
Stały Bywalec

środa 21 sty 2015, 20:37

niestety, moje przypuszczenia że rynek FX to kabaret rynku ,się potwierdzają,jeden z naszych brokerów się chwali że usunął zyskowne pozycje klientów,a na stratnych pozycjach klienci potracili wszystko ,i jeszcze mają olbrzymie debety do uzupełnienia, a jednocześnie ten sam broker chwali swoje zarządzanie ryzykiem i długą pozycję na chf/pln
Akhh, chwalisz niektórych brokerów FX rynku nie regulowanego,że nie przerwali notowań, a , nie zwróciłeś uwagi że u nich rozjazd spredu dochodził do 7 000 pipsów?, czyli praktycznie nie można było zarobić przy rozszerzonym spredzie na 7 000 pip.

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

czwartek 22 sty 2015, 08:30

Bobry co to za broker? Smialo wpisuj - po to powstal ten watek.
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum

czwartek 22 sty 2015, 09:28

Bobry to Zzz... tak tylko informuję.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
raposo
Główny Moderator
Kontakt:

czwartek 22 sty 2015, 10:17

Chodzi o XTB, post 'przeredegowany' z nawigatora...
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

czwartek 22 sty 2015, 11:56

Marcin_N pisze:Bobry to Zzz... tak tylko informuję.
Podejrzewam że większość wie, ten styl pisania jest specyficzny.

no avatar
Bobry
Stały Bywalec

czwartek 22 sty 2015, 14:24

Tomasz-20021, nie jest istotne jaki to broker,to jest najmniejszy problem.
Zależy nam z Kolegą , na transparentności rynku FX, i na tym się maksymalnie skupmy, aby w przyszłości uniknąć takich sytuacji.
Skoncentrujmy się na maxa aby takich sytuacji uniknąć.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Kontakt:

czwartek 22 sty 2015, 16:20

Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

czwartek 22 sty 2015, 16:38

ale jaja
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

czwartek 22 sty 2015, 17:42

wie ktos czy IronFX zamierza zerowac ujemne depozyty? I teraz ciekawostka - znajomy ma a raczej mial konto w Alpari. Wszedl na minus jeszcze przed ta czwartkowa historia - gdzies mu wykres otworzylo z luka i pierwszy mozliwy sl nie zostal pokryty przez depozyt. Teraz sie zastanawia co z jego kontem. Do tej pory to olal bo Alpari wypadlo z rynku. Przy odrobinie szczescia moglby przyfarcic :D

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

piątek 23 sty 2015, 15:24

FXCM podnosi margin reuirement (kolumna D)

http://img.fxcorporate.com/global/pdf/f ... 015-01.pdf

Awatar użytkownika
Tomasz-20021
Główny Moderator

wtorek 27 sty 2015, 11:26

no avatar
Bobry
Stały Bywalec

poniedziałek 02 lut 2015, 22:46

Bobry pisze:Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów rynek FX OTC , w stosunku do rynku regulowanego FX CME Grup.
Założyłem ten temat, abyśmy wymieniali się doświadczeniami w takich krytycznych sytuacjach dla nas,oraz wszelkich innych poślizgów odnośnie FX regulowanego CME Grup, w stosunku do rynku nieregulowanego FX OTC.
Jestem teraz w rozjazdach, lecz z dwa tygodnie ,jestem umówiony ze znajomym Holendrem, który tam ma swojego tradera,liczę że czegoś się dowiem, wtedy podzielę się wiedzą z Forumowiczami.

Marcinie, to są dwa odrębne tematy, szczególnie, że na rynku nieregulowanym FX w przeciwieństwie do rynku regulowanego FX ,, jest zapis że klient wie, rozumie i akceptuje, że potencjalne straty, jakie Klient może ponieść w wyniku zawierania transakcji
na rynkach nieregulowanych (OTC) czyli rynek nieregulowany FX , mogą przewyższyć wartość środków znajdujących się na rachunku Klienta.
Na rynku regulowanym FX sprawa jest prosta i z reguły korzystniejsza, transparentna w takich sytuacjach,
w tamtym zamkniętym temacie chodziło mi szczególnie o zachowanie Franka w stosunku do FX nieregulowanego, mnie chodziło o zachowanie Franka, gdy był armagedon na tej walucie w stosunku, rynek regulowany FX CME w stosunku do rynku nieregulowanego FX.
Szkoda że tamten temat jest zamknięty.
Generalnie, uważam że problem tego tematu sprowadza się do wzajemnej relacji rynek nieregulowany FX OTC, w stosunku do rynku FX regulowanego CME
Witam,
obiecałem Forumowiczom informację jak się czegokolwiek dowiem , jak ten armagedon wyglądał na FX rynku regulowanym CME,w stosunku do rynku nieregulowanego FX
jeżeli tego Hindusa, dobrze zrozumiałem, przedstawię to w punktach

1- na rynku regulowanym FX , gdy rynek spadnie o więcej niż 400 tic /pip/ notowania są automatycznie zawieszone, nazywa się to Circuit Breaker.
2- on zajmuje się tylko rynkiem E/$ i w momencie armagedonu na CHF gdy u nas były luki na rynku E/$ po 30-40pip,a w piątek pod EBC jeszcze większe, na rynku regulowanym FX było /uwaga/ całkowicie spokojnie, uskok wynosił kilka tic /pip/, jest to szokujące, ponieważ ja na normalnym, spokojnym rynku gdy nic się nie działo u brokerów MM,STP,ECN miałem ok. 60-80 przypadków że poślizgi były większe w normalnej sytuacji rynkowej , a Kolega Akhh, miał takich przypadków setki, o czym pisał na navigatorze,a,tutaj mamy największy armagedon w historii,brokerzy którzy nie zwiesili notowań spred rozszerzył się do 7 000 pip,a w tym czasie na rynku regulowanym FX, było całkowicie spokojnie.
3- odnośnie zachowania CHF na rynku regulowanym FX, jedynie temu traderowi udało się zdobyć wiedzę, odnośnie klienta który grał na CHF bez S/L stop loos,w jego przypadku, strata była na całym kontrakcie ok. 15% trzeba jednak pamiętać że tam kontrakty / loty/ są po 125 000 $ czyli rozliczono to po ok. 1.02 nie jest to tragedią, zważywszy że klient grał bez S/L oraz że brokerzy rynku nieregulowanego FX rozliczali to dla swoich klientów nawet, mających S/L po 0.8 a nawet po 0.67...
4- niestety, nie udało mi się mimo usilnych starań,dowiedzieć się jak zachowywały się zlecenia z ustawione S/L na rynku CHF regulowanym FX, jeżeli ktoś ma wiedzę, jak zachowywały się zlecenia CHF z ustawionym S/L na rynku regulowanym FX to prosimy o informację, na pewno to pomoże Forumowiczom do analizy tego zagadnienia.

no avatar
Bobry
Stały Bywalec

wtorek 03 lut 2015, 15:22

jeden, z najlepszych dilerów walutowy w Polsce , Andrzej Stefaniak, mój znajomy , z, którym się znamy od 2006 roku
http://acemarketu.com/?p=77588
Bardzo ciekawa wiadomość z KNF

Andrzej Jakubiak mówi, że na ruchu CHF w styczniu 1464 klientów detalicznych polskich straciło u polskich brokerów FX 16,4 mln PLN. - See more at: http://acemarketu.com/?p=77588#sthash.UrqY5gWy.dpuf

16400000 : 1464os. = 11202zł tyle wynosi średnia strata frankowicza
Andrzej,//z , którym się znamy od 2006 roku// moim zdaniem, to co piszesz jest słuszne,potrzebne,
niestety,a, w ,zasadzie jest to podstawą wszelkich podstaw..., fundamentalne i technicznie ,jeżeli , nie będzie w Polsce usług bankowych na normalnym poziomie np. poziomie JP Morgan,
nie, przełoży się to na efektywność usług finansowych..., nie ma takiej opcji, nie ma takiej fizycznej możliwości..
Mam nadzieję Andrzej że Twój wpis, przybliży normalność bankową w Polsce....

ODPOWIEDZ