Dom Maklerski BZ WBK - model ECN, www.forex.dmbzwbk.pl
- InwestoronlineFX
Re: Dom Maklerski BZ WBK - model ECN
Witam,
Nie za bardzo mogę zrozumieć ZZZ ale jest tak jak Pan Karol tu już wyjaśnia. Reklamacje funkcjonują u nas, jak w każdej instytucji finansowej. System działa bez zakłóceń i trzymajmy się tego. Przewidzieliśmy także różne scenariusze awaryjne ale chyba nie ma sensu w tej chwili ich rozpartrywać, bo wdali byśmy się w szczegóły które są tzw: "off topic"
Pozdrawiam,
Nie za bardzo mogę zrozumieć ZZZ ale jest tak jak Pan Karol tu już wyjaśnia. Reklamacje funkcjonują u nas, jak w każdej instytucji finansowej. System działa bez zakłóceń i trzymajmy się tego. Przewidzieliśmy także różne scenariusze awaryjne ale chyba nie ma sensu w tej chwili ich rozpartrywać, bo wdali byśmy się w szczegóły które są tzw: "off topic"
Pozdrawiam,
Re: Dom Maklerski BZ WBK - model ECN
Już jest OK,Karol wyjaśnił.InwestoronlineFX pisze:Witam,
Nie za bardzo mogę zrozumieć ZZZ
Pozdrawiam,
Od siebie mogę dodać że w takich sytuacjach można też bronić się zleceniami obronnymi.
Pozdrawiam.
Ps poruszyłem to dlatego że jeżeli wystąpią takie sytuacje awaryjne to nie ma czasu w takiej sytuacji na szukanie co zrobić,na to nakładają się nerwy,stres itp..
Dobrze mieć w takiej sytuacji sprawdzone rozwiązania awaryjne.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 7
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Re: Dom Maklerski BZ WBK - model ECN, www.forex.dmbzwbk.pl
Dostałem maila
------------------
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do udziału w webinarach DM BZ WBK. Najbliższy rozpocznie się jutro (19 lipca) o godzinie 11:00. Robert Raszczyk zaprasza na spotkanie Rynek FOREX – wprowadzenie, część 2.
Kolejny, w piątek 20 lipca o godzinie 11:00, „Tematy do gry”, które będą wpływały na notowania walut poprowadzi Rafał Bogusławski. Omawiana będzie techniczna sytuacja głównych par walutowych w kontekście planowanych publikacji danych makro oraz oczekiwany wpływ tych danych na zachowanie kursów.
Aby wziąć udział w webinarze należy uruchomić aplikację poprzez kliknięcie w poniższy link:
https://get.netviewer.com/meet/join.php ... &sipw=nv64
Numer spotkania: 798051795
Zalogowanie na spotkania będzie możliwe na 10 minut przed ich rozpoczęciem.
W przypadku wystąpienia problemów technicznych z zalogowaniem pomoc uzyskać można pod numerem telefonu 801 36 46 36 lub 61 856 44 44 (koszt połączenia zgodny z taryfą operatora), wybierając opcję 4.
Dom Maklerski BZ WBK S.A.
Dom Maklerski BZ WBK S.A. - siedziba w Poznaniu, Sąd Rejonowy Poznań-Nowe Miasto i Wilda, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, Nr KRS 0000006408. Kapitał zakładowy - 44 973 500 zł, w całości wpłacony. NIP 778-13-59-968. Dom Maklerski BZ WBK S.A. podlega nadzorowi Komisji Nadzoru Finansowego.
------------------
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do udziału w webinarach DM BZ WBK. Najbliższy rozpocznie się jutro (19 lipca) o godzinie 11:00. Robert Raszczyk zaprasza na spotkanie Rynek FOREX – wprowadzenie, część 2.
Kolejny, w piątek 20 lipca o godzinie 11:00, „Tematy do gry”, które będą wpływały na notowania walut poprowadzi Rafał Bogusławski. Omawiana będzie techniczna sytuacja głównych par walutowych w kontekście planowanych publikacji danych makro oraz oczekiwany wpływ tych danych na zachowanie kursów.
Aby wziąć udział w webinarze należy uruchomić aplikację poprzez kliknięcie w poniższy link:
https://get.netviewer.com/meet/join.php ... &sipw=nv64
Numer spotkania: 798051795
Zalogowanie na spotkania będzie możliwe na 10 minut przed ich rozpoczęciem.
W przypadku wystąpienia problemów technicznych z zalogowaniem pomoc uzyskać można pod numerem telefonu 801 36 46 36 lub 61 856 44 44 (koszt połączenia zgodny z taryfą operatora), wybierając opcję 4.
Dom Maklerski BZ WBK S.A.
Dom Maklerski BZ WBK S.A. - siedziba w Poznaniu, Sąd Rejonowy Poznań-Nowe Miasto i Wilda, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, Nr KRS 0000006408. Kapitał zakładowy - 44 973 500 zł, w całości wpłacony. NIP 778-13-59-968. Dom Maklerski BZ WBK S.A. podlega nadzorowi Komisji Nadzoru Finansowego.
Największe ograniczenie zysków Tradera tkwi w jego umyśle.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
Witam
Mam pytanie - jak wiadomo do pewnej wysokości środki zdeponowane w Banku są objęte gwarancją państwa.
Jak ma się to w stosunku do środków wpłaconych do "Dom Maklerski BZ WBK S.A." i tym samym na konto Forex ?
Czy te środki także są objęte gwarancją ?- jaką i gdzie to jest zapisane w formie pisemnej i dokumentach jakie podpisuje się z DM BZ WBK.
Lub inaczej - czy depozyty w DM BZ WBK są objete jakimiś gwarancjami i gdzie to znajdę w dokumentach ?
Pozdrawiam
Wojtek
Mam pytanie - jak wiadomo do pewnej wysokości środki zdeponowane w Banku są objęte gwarancją państwa.
Jak ma się to w stosunku do środków wpłaconych do "Dom Maklerski BZ WBK S.A." i tym samym na konto Forex ?
Czy te środki także są objęte gwarancją ?- jaką i gdzie to jest zapisane w formie pisemnej i dokumentach jakie podpisuje się z DM BZ WBK.
Lub inaczej - czy depozyty w DM BZ WBK są objete jakimiś gwarancjami i gdzie to znajdę w dokumentach ?
Pozdrawiam
Wojtek
- raposo
- Główny Moderator
- Lat na Forex: 11
- Kontakt:
Pewnie jak wszyscy brokerzy na terenie UE podlegający pod MIFiD. Do 22 000 EUR. http://www.mifid.com.pl/
Nie widziałem wyjątków.
edit:
o proszę, jak na zawołanie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bankrut ... 95720.html
Nie widziałem wyjątków.
edit:
o proszę, jak na zawołanie:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Bankrut ... 95720.html
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź.
InwestoronlineFX pisałeś kiedyś że wybraliście MT-4 dlatego że po długich testach wypadła najstabilniej.
Prosiłbym o odpowiedż jak to testowaliście?,np. dwa lata testów 24/h?,mieliście jakiś pgdgląd że zachowuje się najstabilnie/>?.
Pytam dlatego ponieważ nie jestem fanem tej platformy ze względu na to że broker może z nami wszystko zrobić,z drugiej jednak strony zauważam że w przypadku spadku np. naszego łącza szybkości wysyłkowej z np 7bps na 0.1 Mbps ta platforma jako jedna z nielicznych zachowuje się stabilnie.
Krótko mówiąc popytaj Waszych informatyków co przeprowadzali testy aby jak najwięcej nam przekazali na ten temat.
Pozdrawiam.
Prosiłbym o odpowiedż jak to testowaliście?,np. dwa lata testów 24/h?,mieliście jakiś pgdgląd że zachowuje się najstabilnie/>?.
Pytam dlatego ponieważ nie jestem fanem tej platformy ze względu na to że broker może z nami wszystko zrobić,z drugiej jednak strony zauważam że w przypadku spadku np. naszego łącza szybkości wysyłkowej z np 7bps na 0.1 Mbps ta platforma jako jedna z nielicznych zachowuje się stabilnie.
Krótko mówiąc popytaj Waszych informatyków co przeprowadzali testy aby jak najwięcej nam przekazali na ten temat.
Pozdrawiam.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
Wybacz ZZZzzz pisze:szybkości wysyłkowej z np 7bps na 0.1 Mbps
Jak chcesz profesjonalnie pracować to załatw sobie jakieś normalne łącze !!!! nie profesjonalne o jakim piszemy w innym wątku, a normalne w miarę pracujące, tę Twoją Vectrę zareklamuj lub po prostu zrezygnuj i zamień na coś normalnego.
Wiem, że pytanie nie do mnie ale jest bez sensu - nie obarczaj Brokera problemami z swoim internetem i brakiem komunikacji na łączu.
Zmień dostawce Internetu - jak najszybciej.
Nie rozumiemy się.
U innych dostawców internetu też wyłapałem takie spadki do 0-05 Mbps wysyłkowej i były problemy z platformami..
Znajomi też mieli takie sytuacje i obarczali winą brokera.// nikt na to nie zwaraca uwagi,nikt tego nie testuje//
Reasumując dobrze by było abyśmy dogłębnie poznali ten temat,jeżeli nwestoronlineFX ten temat rozwinie to wiele nam wyjaśni,,nie ukrywam że platformy pracujące przy spadku do 0.2 Mbps wysyłkowej będą najstabilniejsze.
Zgadzam się że sytuacja gdy składamy zlecenie i w tym momecie jest spadek do szybkości wysyłkowej 0.02 to są sytuacje sporadyczne.
Jednak nie rozumiejąc tego napsujemy sobie nerwów.
Pozdrawiam.
Ps,jak się przed tym bronić piszemy w innym wątku.
U innych dostawców internetu też wyłapałem takie spadki do 0-05 Mbps wysyłkowej i były problemy z platformami..
Znajomi też mieli takie sytuacje i obarczali winą brokera.// nikt na to nie zwaraca uwagi,nikt tego nie testuje//
Reasumując dobrze by było abyśmy dogłębnie poznali ten temat,jeżeli nwestoronlineFX ten temat rozwinie to wiele nam wyjaśni,,nie ukrywam że platformy pracujące przy spadku do 0.2 Mbps wysyłkowej będą najstabilniejsze.
Zgadzam się że sytuacja gdy składamy zlecenie i w tym momecie jest spadek do szybkości wysyłkowej 0.02 to są sytuacje sporadyczne.
Jednak nie rozumiejąc tego napsujemy sobie nerwów.
Pozdrawiam.
Ps,jak się przed tym bronić piszemy w innym wątku.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
Doskonale się rozumiemy.zzz pisze:U innych dostawców internetu też wyłapałem takie spadki do 0-05 Mbps wysyłkowej i były problemy z platformami..
Łącza mające takie spadki transmisji, czyli inaczej przerwy w łączności nie nadają się trejdowania - koniec i kropka.
Platforma nie ma nic do tego - żadna platforma nie pociąganie jak nie ma z nią łączności !!!.
Oczywiste, jest że MT4 ma mniejsze zapotrzebowanie na pasmo jak platformy inne, ale to nic nie zmienia - trzeba mieć łącze normalnej jakości i gwarantujące jakieś przepływy by pracować na aplikacjach wymagających ciągłego połączenia z serwerem.
Stabilność platformy nie ma tu nic do tego - tu chodzi o stabilność łącza Internetowego.
Wybacz, ale jak można zabierać za Forex nie rozumiejąc, że jest potrzebne niezawodne stabilne łącze z Internetem - inaczej ciagłe stabilne połączenie z serwerami Brokera.zzz pisze:// nikt na to nie zwaraca uwagi,nikt tego nie testuje//
PS
Jak być chciał zadać konkretne i kompetentne pytanie do InwestoronlineFX, to możesz się pytać jakie połączenia z siecią Internet i przez jakich dostawców szkieletu. Czy mają zapasowe DataCenter, czy mają klastrowanie serwerów w innych lokalizacjach z dynamicznym przełączaniem itp...
Ale - część z tego można sprawdzić samemu !!! - np w MT4 widać że mają teoretycznie 2 DC do Live i jedno do Demo, dalej można wyciągnąć IP serwerówni i sprawdzić dokąd prowadzą i jakimi trasami i jakim szkieletem itp, dalej jakie są średnie pingi do ich DC z Twojego łączą.
Akurat mocna Interesuje się BZ WBK i już na samym początku napisałem że otworzę tam konto FX. Mam cały czas aktywne demo i się bawię - nie mam zastrzeżeń do strony technicznej.
Dzięki.
Oczywiście zadaję to pytanie też...
Problem jest jednak bardziej złożony,każdy dostawca internetu chwali,dopiero w przyszłości dowiemy się jak jest.
Wojtek,to o czym piszę ma też wpływ na stabilność platformy ponieważ jeżeli w ciągu miesiąca np. spadnie nam do 0.1 Mbps i platforma na tym pracuje,a inna nie pracuje to np. w moim przypadku oznacza nawet 2-3 % transakcji miesięcznie nie wejdzie,lub wejdzie po gorszej cenie.
Resztę zapytam Ciebie na priv.
Pozdrawiam.
Oczywiście zadaję to pytanie też...
Problem jest jednak bardziej złożony,każdy dostawca internetu chwali,dopiero w przyszłości dowiemy się jak jest.
Wojtek,to o czym piszę ma też wpływ na stabilność platformy ponieważ jeżeli w ciągu miesiąca np. spadnie nam do 0.1 Mbps i platforma na tym pracuje,a inna nie pracuje to np. w moim przypadku oznacza nawet 2-3 % transakcji miesięcznie nie wejdzie,lub wejdzie po gorszej cenie.
Resztę zapytam Ciebie na priv.
Pozdrawiam.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
Jest proste rozwiązanie - zmień dostawce Internetu - żaden broker Tobie nie pomoże jak masz kiepski Internet i przerwy w łączności i opóźnienia, bo sąsiad akurat film ogląda, a drugi zapuścił Torenta.
I nie pisz o stabilności platformy - bo to nie ma nic do tematu - Tobie chodzi o stabilność połączenia Internetowego.
Jeśli masz takie wymagania postępują stosownie do swoich potrzeb - zapewnij sobie niezawodne łącze z siecią Internet i wtedy nie będziesz się ograniczał w wyborze Brokera.
Kończę, bo nie wiem co więcej w temacie można powiedzieć
Zmień dostawcę Interentu !!!
Pozdrawiam
I nie pisz o stabilności platformy - bo to nie ma nic do tematu - Tobie chodzi o stabilność połączenia Internetowego.
Jeśli masz takie wymagania postępują stosownie do swoich potrzeb - zapewnij sobie niezawodne łącze z siecią Internet i wtedy nie będziesz się ograniczał w wyborze Brokera.
Kończę, bo nie wiem co więcej w temacie można powiedzieć
Pozdrawiam
Dzięki,wyjaśniliśmy sobie wszystkie niedomówienia na priv.
Pytanie do przedstawiciela WBK,poza pytaniami które zadaliśmy wcześnie,popracujcie nad tym aby zmniejszyć Margin Call do zamknięcia pozycji z 80% na 50% ponieważ przy 80 % przynajmniej w paru procentach transakcji rocznie wyrzuci nas na MC przez przypadek na gwałtownym ruchu.Dla mnie jest to nie do zaakceptowania.
Są banki co obniżyły do 50% dobrze by było abyście to też zrobili.
Pozdrawiam.
Pytanie do przedstawiciela WBK,poza pytaniami które zadaliśmy wcześnie,popracujcie nad tym aby zmniejszyć Margin Call do zamknięcia pozycji z 80% na 50% ponieważ przy 80 % przynajmniej w paru procentach transakcji rocznie wyrzuci nas na MC przez przypadek na gwałtownym ruchu.Dla mnie jest to nie do zaakceptowania.
Są banki co obniżyły do 50% dobrze by było abyście to też zrobili.
Pozdrawiam.
No...ciekawe.
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 761#494761
Zobaczymy czy to się sprawdzi w długim terminie.
Pozdrawiam.
PS,a tak pytanie czy można jakimiś nadbudówkami w takiej konstrukcji jak ma WBK ustawić domyślnie np.dopuszczalny poślizg,TP,SL ...?
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 761#494761
Zobaczymy czy to się sprawdzi w długim terminie.
Pozdrawiam.
PS,a tak pytanie czy można jakimiś nadbudówkami w takiej konstrukcji jak ma WBK ustawić domyślnie np.dopuszczalny poślizg,TP,SL ...?
Dowiedziałem się że można zakupić nakładkę i zlecenia wtedy wchodzą razem z TP i SL.
Pytanie czy można też dokupić taką nakładkę na ustawienie max poślizgu cenowego ?.
Prosiłbym o wytłumaczenie szczegółowe jak to działa.
Pozdrawiam.
Pytanie czy można też dokupić taką nakładkę na ustawienie max poślizgu cenowego ?.
Prosiłbym o wytłumaczenie szczegółowe jak to działa.
Pozdrawiam.
Mamy problem.
Dzisiaj w WBK notowania były opóźnione w stosunku do realnego rynku.
Prosiłbym aby ktoś nam wytłumaczył jak to jest możliwe skoro na ECN jest dużo dostarczycieli płynności...
Moim zdaniem jest to niemożliwe....
Pozdrawiam.
PS nie chcę być złośliwy,lecz kojarzy mi się to z festiwalem w Sopocie gdy piosenkarce nagle przestał działać playback.
Dzisiaj w WBK notowania były opóźnione w stosunku do realnego rynku.
Prosiłbym aby ktoś nam wytłumaczył jak to jest możliwe skoro na ECN jest dużo dostarczycieli płynności...
Moim zdaniem jest to niemożliwe....
Pozdrawiam.
PS nie chcę być złośliwy,lecz kojarzy mi się to z festiwalem w Sopocie gdy piosenkarce nagle przestał działać playback.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
A ja dziś na danych miałem otwarte dwie platformy: MB Trading ECN Live z USA i uwielbiane przez wielu Dukascopy demo (czyli powinno być lepiej) . Ręcznie bym zdążył stawiać pozycje w Dukasie (o ile była by szybka egzekucja) takie były opóźnienia w stosunku do USA. "Problem" trwał tylko kilka minutowych świeczek, potem wróciło do normy.zzz pisze:Dzisiaj w WBK notowania były opóźnione w stosunku do realnego rynku.
ZZZ - co to jest realny rynek wg Ciebie ??? - sprecyzuj w stosunku do czego były opóźnione notowania WBK - gdzie masz ten realny rynek ?
Pozdrawiam
Dla mnie realny rynek to CME.
Interbank z RTFX,EBS itp.
Następnie ECN z wieloma dostawcami płynności ,ponieważ w takiej sytuacji jeżeli byłaby różnica to momentalnie zareaguje arbiraż.
Wojtek ,WBK sam się przyznał...,
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=200
pytałem dlatego że jest to dziwne,skoro jest kilkunastu,kilkudziesięciu dostarczycieli płynności którzy w ułamkach sekund non stop kwotują,to czemu kilkuminutowe opóżnieniado rynku?.
Pozdrawiam.
Interbank z RTFX,EBS itp.
Następnie ECN z wieloma dostawcami płynności ,ponieważ w takiej sytuacji jeżeli byłaby różnica to momentalnie zareaguje arbiraż.
Wojtek ,WBK sam się przyznał...,
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... &start=200
pytałem dlatego że jest to dziwne,skoro jest kilkunastu,kilkudziesięciu dostarczycieli płynności którzy w ułamkach sekund non stop kwotują,to czemu kilkuminutowe opóżnieniado rynku?.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sobota 04 sie 2012, 06:56 przez zzz, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojtek_ea
- Maniak Forex
- Kontakt:
O tego nie wiedziałem - przepraszam, że chodzi o minuty - myślałem, że chodzi o normalna praktykę na danych gdzie opóźniają wszyscy, także LP i brokerzy by nie dać zarobić zwykłym śmiertelnikom.
Awarie komputerów są wszędzie i będą zawsze. Możliwość ich wystąpienia musi być wkalkulowana w prowadzaną działalność spekulacyjną, tak jak możliwość rozbicia się samolotu jeśli latamy.
Awarie komputerów są wszędzie i będą zawsze. Możliwość ich wystąpienia musi być wkalkulowana w prowadzaną działalność spekulacyjną, tak jak możliwość rozbicia się samolotu jeśli latamy.
Aby być uczciwy wobec WBK ,mimo błędnych kwotowań,zlecenia wchodziły po PRAWDZIWEJ cenie!.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.