Dom Maklerski BZ WBK - model ECN, www.forex.dmbzwbk.pl

no avatar
zzz

Re: Dom Maklerski BZ WBK - model ECN, www.forex.dmbzwbk.pl

czwartek 23 sie 2012, 22:45

Bardzo ważna sprawa....
Trzeba pamiętać że w WBK są progi dla dzwigni - do 200 tys dzwignia wynosi 1:100. Później się zmniejsza co 100 tyś 1:66, 1:50 itd
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Lat na Forex: 7
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

poniedziałek 27 sie 2012, 13:48

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na webinar z Rafałem Bogusławskim, analitykiem DM BZ WBK, który rozpocznie się w piątek 31 sierpnia o godzinie 11:00. Na spotkaniu „Tematy do gry”, które będą wpływały na notowania walut omawiana będzie techniczna sytuacja głównych par walutowych w kontekście planowanych publikacji danych makro oraz oczekiwany wpływ tych danych na zachowanie kursów.

Aby wziąć udział w webinarze należy uruchomić aplikację Netviewer poprzez kliknięcie w poniższy link:
https://get.netviewer.com/meet/join.php ... &sipw=nv64

Numer spotkania: 798051795

Zalogowanie będzie możliwe na 10 minut przed rozpoczęciem spotkania.

W przypadku wystąpienia problemów technicznych z zalogowaniem pomoc uzyskać można pod numerem telefonu 801 36 46 36 lub 61 856 44 44 (koszt połączenia zgodny z taryfą operatora), wybierając opcję 4.

Dom Maklerski BZ WBK S.A.

no avatar
zzz

środa 29 sie 2012, 18:23

Nie ukrywam że jestem w szoku...
Przedstawiciel WBK na navigatorze tłumaczy że kłopoty i awarie klientów mogą być spowodowane cytuję //spowodowane podmianą plug inów//
Przecież miało być uczciwie,bez pluginów i opóżnień.
Co w ogóle znaczy wymiana pluginów?,że teraz jest wolniej,a po wymianie pluginu będzie jeszcze wolniej?,a jak trzeba nagonić leszczy to się znowu zmieni pluginy że by działąło idealnie?.A jak już nagoniąto znowu zmieni się plugin na inny?.
A może tylko niektórej grupie wymieniaj pluginy?,co to wszystko znaczy?.
To jest jakiś cyrk.
Prosiłbym przedstawiciela WBK o wytłumaczenie nam tego.
Może Karol,reptile coś dorzucą...?.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

środa 29 sie 2012, 18:37

ZZZ, podobnie było w AM jak uruchamiali STP, dwa miesiące egzekucja super, bomba, a potem niestety jakość spadła, tłumaczyli to problemami z serwerami, potem naprawili ale nigdy nie wróciło do stanu sprzed. Tylko dzięki małej % są konkurencyjni, aczkolwiek ta egzekucja nie jest jakaś straszna, ale było lepiej. Ciekawe jak to będzie w BZ.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 29 sie 2012, 18:54

Ja też jestem w szoku!. Ogromnym //może najwiekszym//

Plugin to generalnie wtyczka do programu. Moze sluzyc albo do przeszkadzania klientowi (takie sa najbardziej popularne), albo innym czynnosciom - np zwiekszeniu wydajnosci obslugi zlecen, mozliwosci oblsugi LP itd (tutaj sobie teoretyzuje, bo nie mam zbyt duzego pojecia o pluginach do MT4, ale generalnie plugin - dodatkowy modul w programie). Sadze, ze skoro przedstawiciel brokera powiedzial, ze zmieniaja pluginy to:
a - nie sa to pluginy utrudniajace zycie klientowi
b - przedstawiciel jest wybitnie glupi, ale patrzac na jego wczesniejsze wypowiedzi w to raczej nie wierze.
Zreszta, znajac zycie to WBK jest w stanie zainstalowac pluginy utrudniajace zycie w taki sposob, ze nikt tego nie zauwazy :)

A co do admirala i jego STP, to jestem na 95% pewien, ze trzymaja zlecenia na swoim serwerze, a to cale STP jest w ich przypadku sciema. Stwierdzilem tak po tym, jak przy weekendowej luce pozycja zamknela mi sie idealnie na TP, mimo, ze profit powinienem miec duzo wyzszy. Dodam, ze do bylo cos okolo 1 lota, czy nie zadne 0.01 :)
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

środa 29 sie 2012, 18:59

Nie wiem jak na pozycjach weekendowych bo takowych nie mam, wole spokojny weekend :-) ale mi zamyka w AM czasami lepiej na TP bądź gorzej na SL, ale ok nie wątek o AM.

Co do pluginów masz rację.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

Awatar użytkownika
esco
Gaduła

środa 29 sie 2012, 19:28

Przecież nie od dziś wiadomo że w MT4 nie można zrealizować modelu "Prawdziwego ECN".

Wszystkie zlecenia idą do "jednego wora a później ekspozycja jest wysyłana do LP.
Zresztą sam przedstawiciel na navi przyznał że ich ECN polega na prezentacji najlepszych możliwych cen od dostawców płynności.

Plugin owszem może służyć także poprawie jakości usług. Z tego co wiem prezentacja "najlepszej możliwej ceny" realizowana jest właśnie przez jeden z pluginów.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

środa 29 sie 2012, 19:33

Esco, zgadza się i chyba nikt nie twierdzi ze BZ czy AM Pro to ECN. Jak broker nie przeszkadza i pozawala na mój sposób gry to szczerze więcej mnie nie interesuje.

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 29 sie 2012, 21:38

Jak to nie interesuje? Grasz w gre zrecznosciowa czy inwestujesz? :)
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator

środa 29 sie 2012, 21:48

macierewicz pisze:Jak to nie interesuje? Grasz w gre zrecznosciowa czy inwestujesz? :)
nazywaj to jak chcesz, dla mnie się liczy nie przeszkadzanie brokera i wypłacalność.

no avatar
macierewicz
Gaduła

środa 29 sie 2012, 22:30

Drogi Microbi, to byla ironia. Ja mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty

Awatar użytkownika
esco
Gaduła

czwartek 30 sie 2012, 06:45

Microbi pisze: Jak broker nie przeszkadza i pozawala na mój sposób gry to szczerze więcej mnie nie interesuje
Sprawa nie jest taka jasna jak przedstawiasz. Po solidnym zbadaniu mogło by się okazać ze broker pochłania 5% zysków stosując rożne sztuczki. Czy wtedy twoje podejście było by takie samo?

To o czym mówisz przypomina mi sytuacje płacenia haraczu w zamian na "pozwolenie" na prowadzenie biznesu
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Kontakt:

czwartek 30 sie 2012, 08:39

esco pisze:
Microbi pisze: Jak broker nie przeszkadza i pozawala na mój sposób gry to szczerze więcej mnie nie interesuje
Sprawa nie jest taka jasna jak przedstawiasz. Po solidnym zbadaniu mogło by się okazać ze broker pochłania 5% zysków stosując rożne sztuczki. Czy wtedy twoje podejście było by takie samo?

To o czym mówisz przypomina mi sytuacje płacenia haraczu w zamian na "pozwolenie" na prowadzenie biznesu
Zawsze może się tak okazać. Tyle, że stosowanie sztuczek jest dość ograniczone.

Przy grze z ręki może być jakieś delikatne opóźnienie i realizacja transakcji po cenie gorszej niż zakładana - jeśli się ruszy w stronę przeciwną do zakładanej transakcji lub po założonej jeśli ruch będzie zgodny.

Przy zleceniach oczekujących oraz SL od razu widać czy była jakaś niezgodność.

Generalnie łatwo zauważyć czy można mówić o jakimś działaniu brokera na naszą niekorzyść - przy ECN, STP czy nawet MM wystarczy patrzeć na poślizgi. Jeśli te występują przy otwieraniu pozycji - zarówno przy buy/sell limit (na naszą korzyść) buy/sell stop (na naszą niekorzyść), TP (na naszą korzyść), SL (na naszą niekorzyść) oczywiście ekstremalnie może to wyglądać inaczej- broker uczciwie przekazuje zlecenia.
Natomiast jeśli zauważymy tylko poślizgi na naszą niekorzyść wtedy powinna zapalać się ogromna czerwona lampka.

I tak możemy sobie łatwo zrobić prywatny ranking ECNów. Wielkość prowizji to po pierwsze i najłatwiejsze.
Po 2 poślizgi muszą występować w obie strony. W jedną stronę dyskwalifikuje brokera.
Po 3 częstotliwość i wielkość pośligów w obie strony jak najmniejsza (w końcu przewidywalna wielkość straty czyli SL to jedyna rzecz, którą możemy założyć przed transakcją i najważniejsza - od niej i ryzyka dobieramy wielkość SL - a wiedząc, że możemy być i 2-3razy więcej tracimy jedyną przewagę)
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
zzz

czwartek 30 sie 2012, 09:23

Dzięki esco,dokładnie o to cały czas chodzi,ponieważ te 5 % może decydować o całym roku Twojej pracy.
Pozdrawiam.

no avatar
zzz

piątek 07 wrz 2012, 14:00

Tak,jak pisałem na realu spróbuję przetestować ten bank pod koniec roku.
Jak mam jakąś minutę próbuję testować na DEMO ! ,doświadczenia mam bardzo pozytywne // zapewniają że real i demo chodzi tak samo...//
Ogólnie w silnym trendzie nie zauważyłem większych poślizgów niż pół pipsa ,raz było 0.9 pipsa w silnym trendzie.
Jeżeli tak jest w realu to mamy bardzo dobrego i solidnego brokera.
Poślizgi w silnym trendzie są naturalne,chodzi o to aby były pół pipsa ,jeżeli tyle samo wynoszą u innych dobrych światowych banków, a nie np. 10 pipsów.....
Proszę jeżeli ktoś testuje real w silnym trendzie aby się wypowiedział lub zwrócił na to uwagę.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Kontakt:

piątek 07 wrz 2012, 15:07

Lmax testuj ZZZ !!!!, nie WBK - jedyna zaleta WBK, że to dom maklerski banku i ma jakieś zabezpieczenie EU rozpatrywane w PL i są bardziej realne i bank raczej nie dopuści do upadku własnego DM.

Ale jak chcesz spełnić swoje marzenia o jakości to na dziś LMAX !!!! - nawet nie potrzeba astronomicznych kapitałów, a dla małych Armada z podpięciem do LMAX

Oczywiście zza pół roku może się zmienić - ale mam nadzieję, że i WBK i na LMAX i Armada nadal będzie nadal super.

no avatar
zzz

piątek 07 wrz 2012, 17:35

wojtek_ea pisze:Lmax testuj ZZZ !!!!, nie WBK - jedyna zaleta WBK, że to dom maklerski banku i ma jakieś zabezpieczenie EU rozpatrywane w PL i są bardziej realne i bank raczej nie dopuści do upadku własnego DM.

Ale jak chcesz spełnić swoje marzenia o jakości to na dziś LMAX !!!! - nawet nie potrzeba astronomicznych kapitałów, a dla małych Armada z podpięciem do LMAX

Oczywiście zza pół roku może się zmienić - ale mam nadzieję, że i WBK i na LMAX i Armada nadal będzie nadal super.
Wojtek,problem Polskich i światowych inwestorów polega na tym aby nie tylko za pół roku lecz za 10 czy 30 lat było nadal super..
A to gwarantuje korzystanie z bardzo uczciwych i solidnych banków i brokerów oraz
http://www.cftc.gov/ucm/groups/public/@ ... ta0612.pdf

oraz
NYSE Eurex Exchange

Eurex Group delivers innovation and excellence across the financial industry's value spectrum. With one of the worlds leading derivatives exchange and Europe’s leading Clearing House it provides global opportunities for the financial industry from pre- to post-trading.

Operating as a group of lean, entrepreneurial organizations we offer every class of investor the advantages of derivatives trading as well as related clearing activities.

Eurex Exchange is one of the world's leading derivatives exchanges, offering a broad range of international benchmark products and operating the most liquid fixed income markets in the world, featuring open and low-cost electronic access.

Eurex Clearing, Europe’s leading Clearing House offers fully-automated, straight-through post trade services for derivatives, cash equities, repo and fixed income transactions including clearing of bilaterally agreed off-exchange transactions.

Eurex Bonds is an ECN for off-exchange, wholesale trading in fixed income securities and treasury discount papers.

Eurex Repo ranks among the leading markets for electronic repo trading and operates the CHF and EUR Repo Markets and GC Pooling® Market.

The European Energy Exchange (EEX),the leading energy exchange in Europe for trading in power, natural gas, emission allowances and coalas well as the International Securities Exchange (ISE) one of the world's leading equity options exchanges in the U.S are also part of the Eurex Group.
Specjalizacje

Derivatives Exchange, CCP Clearing House, Risk Management, Futures, Options, Commodities, Post Trade Services

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Kontakt:

piątek 07 wrz 2012, 21:48

zzz pisze:problem Polskich i światowych inwestorów polega na tym aby nie tylko za pół roku lecz za 10 czy 30 lat było nadal super.
Podziwiam Twoją perspektywę. Pewnie czytałeś mojego posta http://forum.rynek-forex.pl/viewtopic.p ... t=45#p4555

Przeczytaj dokładnie załączoną dokumentację, bo polskie tłumaczenie jest delikatnie mówiąc niedokładne i łatwo pomylić dawkę, nie mówiąc o tym że niepotrzebnie można zamówić za dużo.

A tak na poważnie
, to się przecież może zmienić w kilka miesięcy co zapodajesz, więc nie ma nic pewnego w takiej perspektywie. Dlatego kapitał musi być podzielony na różne formy i miejsca, aby miał szanse stanowić zabezpieczenie w tak długiej perspektywie niezależnie od jego wielkości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

no avatar
zzz

sobota 08 wrz 2012, 14:58

Wojtek,ja miałem do czynienia z poważnymi regulowanymi bankami kilkanaście lat inwestując,wiec to co piszę jest oczywistością.
Nie bardzo rozumiem Twój wywód, co mają wspólnego z tym tematem wydłużenie okresu życia szczurów przez powtarzane podaniu doustnym [60] ?.
Trzeba tutaj dwie rzeczy rozgraniczyć.
1- tak jak piszesz MF mają kłopot i nie chcą dać emerytur po np.1500 Euro
2- co ja piszę,aby była alternatywa i abyś mógł sobie drugie np.1500 Euro sam wypracować bez obciążania MF,oraz bez jego łaski,dodatkowo w takim przypadku sam idziesz kiedy chcesz....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
wojtek_ea
Maniak Forex
Kontakt:

sobota 08 wrz 2012, 17:47

zzz pisze:Wojtek,ja miałem do czynienia z poważnymi regulowanymi bankami kilkanaście lat inwestując,wiec to co piszę jest oczywistością.
Słońce świecie - będzie tak przez następne 30-50 lat - pewnik

Poważnymi regulowany bank - jest i będzie wypłacalny przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie
Broker Forex - jest i będzie wypłacalny przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie
Spółka giełdowa - jest i będzie wypłacalna przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie (dywidenda lub wzrost wartości akcji)
ZUS - jest i będzie wypłacalny przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie
Państwo - jest i będzie wypłacalne przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie
Aktualny istniejący system wirtualnego pieniądza - jest i będzie istniał w niezmienionej formie przez następne 30-50 lat - nadzieja i przypuszczenie

Mógłbym podać wiele dalszych przykładów w dziale: nadzieja i przypuszczenie i za pomocą google udowodnić, że to tylko nadzieja i każde z tych założeń zawiodło w ciągu ostatniej dekady wielokrotnie i właśnie dlatego podziwiam Twój tok rozumowania oparty na nadziei, że świat pozostanie niezmieniony przez 30-50 lat.

ODPOWIEDZ