IronFX - problemy z wypłatą?
Re: IronFX - problemy z wypłatą?
Tylko pytałem czy ktoś kiedyś coś takiego próbował, nic więcej. Już na pewno nikomu tego nie proponuję. Swoją drogą to kiedyś wiele osób w ten sposób robiło hedge na weekendowe luki. Tak więc, skoro pieniądze nie są bezpieczne u brokerów, to na pewno nie ma bezpiecznych sposobów by uzyskać je przez hedge. Choć strategią z wysoką skutecznością być może bym spróbował (może nie w jednej transakcji).
To tylko moje luźne dywagacje. Jak wcześniej pisałem, nie mam konta u Irona, podrzuciłem tylko temat bo niestety po akcji z CHF coraz częściej słychać o bankrutach, braku możliwości wypłat, bądź o możliwości wypłat tylko zysku.
Ciekaw jestem tylko czy te regulacje brokerów mają jakiekolwiek znaczenie? Dostał już ktoś kiedyś pieniądze z Funduszu Gwarancyjnego?
To tylko moje luźne dywagacje. Jak wcześniej pisałem, nie mam konta u Irona, podrzuciłem tylko temat bo niestety po akcji z CHF coraz częściej słychać o bankrutach, braku możliwości wypłat, bądź o możliwości wypłat tylko zysku.
Ciekaw jestem tylko czy te regulacje brokerów mają jakiekolwiek znaczenie? Dostał już ktoś kiedyś pieniądze z Funduszu Gwarancyjnego?
Z jakiego funduszu ?Darkst pisze:CHF coraz częściej słychać o bankrutach, braku możliwości wypłat, bądź o możliwości wypłat tylko zysku.
Jest gwarancja depozytów - ale o ile się nie mylę odnosi się ona tylko do domów maklerskich. W wypadku bankructwa brokera możesz nie dostać nic. No chyba, że jak Alpari.uk jest on pod jakimś lepszym nadzorem, wtedy normalnie w firmie jest zarząd komisaryczny, postępowanie upadłościowe itd. i jakąś szansę masz.
Natomiast w wypadku brokerów cypryjskich raczej na kasę bym nie liczył. Patrz przykład FxSalt. Był broker, nie ma brokera. Była kasa ... nie ma kasy ....
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
ale kazdy z nich trabi wszem i wobec, ze trzyma srodki klientow na osobnym koncie. Daje to zludne wrazenie bezpieczenstwa. Prawda wyglada naprawde tragicznie. Powiedzmy sobie szczerze - nasze pieniadze tam leza jak na ulicy - albo wiatr je zdmuchnie albo nie, wszystko zalezy jak bedzie silny.
Kontaktuje sie wlasnie z ubezpieczycielami w poszukiwaniu jakiegos ubezpieczenia od utraty srodkow na koncie brokera fx. Szczerze watpie by cos takego istanialo choc po styczniowych wydarzeniach moze sie to zmienilo. Chyba, ze ktos juz wie / korzysta z czegos podobnego to prosze o kontakt. Pzdr
Kontaktuje sie wlasnie z ubezpieczycielami w poszukiwaniu jakiegos ubezpieczenia od utraty srodkow na koncie brokera fx. Szczerze watpie by cos takego istanialo choc po styczniowych wydarzeniach moze sie to zmienilo. Chyba, ze ktos juz wie / korzysta z czegos podobnego to prosze o kontakt. Pzdr
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
Miałem na myśli taki przykład jak ten:Green7 pisze:Z jakiego funduszu ?Darkst pisze:CHF coraz częściej słychać o bankrutach, braku możliwości wypłat, bądź o możliwości wypłat tylko zysku.
Jest gwarancja depozytów - ale o ile się nie mylę odnosi się ona tylko do domów maklerskich. W wypadku bankructwa brokera możesz nie dostać nic. No chyba, że jak Alpari.uk jest on pod jakimś lepszym nadzorem, wtedy normalnie w firmie jest zarząd komisaryczny, postępowanie upadłościowe itd. i jakąś szansę masz.
Natomiast w wypadku brokerów cypryjskich raczej na kasę bym nie liczył. Patrz przykład FxSalt. Był broker, nie ma brokera. Była kasa ... nie ma kasy ....
Z Irona strony:Admiral Markets AS, europejska część Admiral Markets Group, jest członkiem Estońskiego Funduszu Gwarancyjnego (Tagatisfond) dającego Klientom detalicznym dodatkowe zabezpieczenie finansowe. Fundusz ten, w razie potrzeby, zrekompensuje 100% wszystkich depozytów Klientów Admiral Markets AS (do 20,000 EUR).
To tylko przykład, bo wiele innych brokerów coś takiego pisze na swoich stronach. Między innymi polscy brokerzy. Pytam tylko na ile to faktycznie działa i czy ktoś kiedyś przez coś takiego przechodził.Fundusz kompensacyjny
IronFX jest członkiem Funduszu Rekompensat. Nasi klienci mogą ubiegać się o rekompensatę w przypadku niemożności wypełnienia przez członka swoich zobowiązań finansowych.
http://www.ironfx.com/sites/all/themes/ ... n_Fund.pdf
- raposo
- Główny Moderator
- Lat na Forex: 11
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
- Kontakt:
Broker cypryjski jeśli jest członkiem ICF to teoretycznie klientowi zapewnia to gwarancję w 100% do kwoty 20 000 EUR. W przypadku europejskich domów maklerskich gwarancja wynosi w 100% do kwoty 3 000 EUR i w 90% do kwoty 22 000 EUR.
Jak mniemam, jedno i drugie to zupełnie co innego, co zapewne wiąże się z innymi procedurami i czasem oczekiwania. Skuteczności nie znam i szczerze powiedziawszy osobiście nie chcę poznać... :)
Jak mniemam, jedno i drugie to zupełnie co innego, co zapewne wiąże się z innymi procedurami i czasem oczekiwania. Skuteczności nie znam i szczerze powiedziawszy osobiście nie chcę poznać... :)
- RABATY u brokerów ECN STP
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl- Tickmill (-10%) - IC Markets (-21%) - XTB (Pakiet książek) - Dukascopy (narzędzia do JForex) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)
- fxblanker
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 7
Ciekawy jestem czy problemy Irona zwiazane sa z SNB. Bo jesli tak, to ile jeszcze brokerow wyplynie po x czasie
KISS - Keep It Simple, Stupid
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
Az ciezko uwierzyc, ze padliby dopiero po chwili. Ale to juz nawet najstarsi gorale nie wiedza. Swoja droga ciekawe pytanie...
"Panie Edison, dlaczego nie rezygnuje pan po 5000 porażek?”, Edison: „Młody człowieku, nie rozumie pan, to nie porażka. Znalazłem tylko 5000 sposobów, które nie działają. Dzięki czemu jestem o 5000 prób bliżej rozwiązania”.
- kwfx
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 4
Wczoraj dokonałem zlecenia wypłaty na konto bankowe. Dziś przelew został zatwierdzony, a przed chwilą kasa wpłynęła na konto także może nie jest tak do końca najgorzej.
Nie miałem tam co prawda jakichś dużych środków, ale 1 dzień na realizację to dość szybko w przypadku kiedy mówicie o braku jakichkolwiek wypłat.

Nie miałem tam co prawda jakichś dużych środków, ale 1 dzień na realizację to dość szybko w przypadku kiedy mówicie o braku jakichkolwiek wypłat.
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
moze wyszli w koncu z dolka i zaczeli wyplacac. Historia jednak nie do pozazdroszczenia. Az zaraz sprawdze co pisza na FF.
EDIT: na FF zadnych nowosci - nikt nie pisal, ze wyplacili mu pieniadze...
EDIT: na FF zadnych nowosci - nikt nie pisal, ze wyplacili mu pieniadze...
Witam (wlasnie sie zarejestrowalem, nie jestem z IronFX) Ja rowniez zlecalem wyplate wczoraj i dzisiaj zaksiegowane zostalo. Wydaje mi sie, ze nie jest tak źle. Mieli opoznienia w wyplatach i bylo zamieszanie, ale to raczej z tego wzgledu, ze zmieniali systemy oraz zabezpiczenia. Teraz ze skrill niby mozna wyplacac maksymalnie okolo 3200 zl (cos kolo tego, spytajcie na czacie Irona) Reszte nalezy wyplacac przez Bank withdraw. To wszystko w celu zabezpieczen poniewaz w ostatnim roku bylo wiele nadużyc i masa oszustw, nie wiem co i jak dokladnie (zarejestrowalem sie specjalnie po to zeby rowniez wziac udzial w tej dyskusji jak i na wielu innych forach poniewaz martwila mnie ta cala sytuacja [ nie jestem z Irona ] ) Na ich stronie widnieje wiadomść, że zatrudniaja dodatkowych account manager'ów, a takze doszła ta nowa platforma, takze caly czas sie rozwijaja.
Wyglada na to, ze wszystko wraca do normy.
PS: Na wielu zagranicznych forach czytam, ze ludzie nie moga wyplacic bonusu. Przeciez to oczywiste, nikt nikomu nie da bonusu 100% czy nawet 60% od tak.... i ludzie ździwieni, ze nie moga tego wyplacić ;p
Pozrawiam
Wyglada na to, ze wszystko wraca do normy.
PS: Na wielu zagranicznych forach czytam, ze ludzie nie moga wyplacic bonusu. Przeciez to oczywiste, nikt nikomu nie da bonusu 100% czy nawet 60% od tak.... i ludzie ździwieni, ze nie moga tego wyplacić ;p
Pozrawiam
- fxblanker
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 7
To ciekawe, rozmawialem z moim znajomym i on akurat nadal nie mzoe wyplacic, a sytuacja utrzymuje sie juz od ponad 5 tygodni.
KISS - Keep It Simple, Stupid
Z tego co mi mówił Account Manager to poblokowali konta tym u których wykryto podejrzenia o stosowanie bonus-hedgingu. Krótko mówiąć oszukiwali tak jak Chinczycy (ponoć spora ilość polaków również tak robiła).fxblanker pisze:To ciekawe, rozmawialem z moim znajomym i on akurat nadal nie mzoe wyplacic, a sytuacja utrzymuje sie juz od ponad 5 tygodni.
Ja wypłacalem pieniadze w listopadzie, grudniu, lutym, oraz dzisiaj. Za kazdym razem czekalem od 1 do maks 3 dni.
- akhh
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 12
- Kontakt:
Ja mam info od znajomego IB Irona, że wypłacał koło 3k zł 2 tyg. temu. I też bez problemu.
Natomiast nie mam zamiaru ich bronić, ale wiem że traderzy często też za uszami swoje mają.
Natomiast nie mam zamiaru ich bronić, ale wiem że traderzy często też za uszami swoje mają.
- kwfx
- Maniak Forex
- Lat na Forex: 4
To może jednak nie broker ma problem...
Miałem w Ironie konto od ponad roku i wcześniej nie miałem jakichś zastrzeżeń. Teraz sprawdziłem czy wypłata jest możliwa i nadal ich nie mam :)
Miałem w Ironie konto od ponad roku i wcześniej nie miałem jakichś zastrzeżeń. Teraz sprawdziłem czy wypłata jest możliwa i nadal ich nie mam :)
I jeszcze ta historia w Chinach http://forexmagnates.com/ironfx-grilled ... ed-on-air/ , która pośrednio może być z tym powiązana jeśli chodzi o opóźnienia z wypłatami.
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
Ja zglupialem ;)
A Tobie Tomasz niechca nic wyplacic z Irona? Zadny withdraw nie wychodzi??Tomasz-20021 pisze:Ja zglupialem ;)
A Tobie Tomasz niechca nic wyplacic z Irona? Zadny withdraw nie wychodzi??Tomasz-20021 pisze:Ja zglupialem ;)
- Tomasz-20021
- Główny Moderator
nie nie, ja tam konta nie mam i nie mialem. Tak tylko zainteresowalem sie sprawa. Dalej ciekawi mnie propozycja zalozenia konta mirror i uzywania hedge do wyplaty... Po co to wogole?ghostface pisze:A Tobie Tomasz niechca nic wyplacic z Irona? Zadny withdraw nie wychodzi??Tomasz-20021 pisze:Ja zglupialem ;)
- optimus128
Pytanie do osób którym wypłacili.
To były środki wpłacone do nich czy zysk? Ja już dawno nie mam tam mojego depozytu, pozostały mi tylko zyski w związku z czym mam poważną obawę o swoje pieniądze.
To były środki wpłacone do nich czy zysk? Ja już dawno nie mam tam mojego depozytu, pozostały mi tylko zyski w związku z czym mam poważną obawę o swoje pieniądze.