Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
- freak
- Stały Bywalec
- Lat na Forex: 4
- Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Podoba mi się propozycja Dagu. Sam robiłem takie statystyki.
Akhh myślę, że u Armady mógłbyś zrobić jakieś fajne zestawienie.
- akhh
- Moderator Forum
- Lat na Forex: 12
- Kontakt:
Zgadzam się. Tylko, że to nie będzie zgodne z moimi założeniami - portal ma być obiektywny.freak pisze:Podoba mi się propozycja Dagu. Sam robiłem takie statystyki.
Nie mogę pokazać jednego brokera bo akurat ma najniższe koszty (swoją drogą nie ma ideałów i nie na wszystkich parach).
Zebranie kilku i pokazanie statystyk porównawczych to już coś. Dużo więcej roboty, ale za to rzetelnie.
Poza tym wiecie, zmienność jak sama nazwa wskazuje zmienia się. Tradujemy u różnych brokerów i spready potrafią się różnić diametralnie. Ja myślałem nad tym, żeby opublikować to narzędzie razem ze statystykami zrobionymi przeze mnie.
Wątpliwości wzbudzała właśnie duża różnica w kosztach.
Tak dla przykładu. Polscy brokerzy np są bezkonkurencyjni jeśli chodzi o pary z PLN. Brokers Star ma teraz na niektórych parach wręcz zaskakujące spready. FxSalt miał jeszcze niedawno 4pipsy spready na EUR/PLN - zmienił główny feed i spadły koszty na majorach, ale EUR/PLN jest teraz 20pipsów zamiast 4. FxPrimus ma niesamowite spready w nocy - bo skupia się na rynku azjatyckim. Dukascopy ma średnie spready, ale niskie prowizje po bonusach - za to gorszą egzekucję. Armada ma świetny spread na prawie wszystkim, ale też znajdziemy minusy. LMAX, Liquidex ma to samo jeśli chodzi o spread, ale będzie troszkę inaczej w kosztach. Z kolei MIG Bank ma wyższe koszty, ale 100k CHF gwarancji -jak to porównać żeby nic nie sugerować?
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Mam u nich konto. Testuję ich ostrym skalpingiem ;)królik pisze:Akhh, jestes pewny, ze Brokers star jest wart wymieniania? Nawet ich platformy nie mozna sciagnac. Masz u nich konto? No i ten wymog skanu paszportu i dowodu, jakby jeden z tych dokumentow nie starczal...a kwita zadnego nie chca. Dziwne.
Dziwne z tym paszportem i dowodem. Ja wysyłałem sam dowód i było ok. Tak od Ciebie wymagali? Może to teraz zabezpieczenie jakieś dodatkowe bo za dużo kont zostało otwartych po ogłoszeniu przez nich 50USD za darmo na start.
Platformę ściąga normalnie: http://brokers-star.pl/pobierz-meta-trader.html Przed chwilą sprawdziłem.
Mają bardzo dobre spready i chwalą się nową technologią przekzaywania zleceń: http://comparic.pl/listings/brokers-sta ... zania-ecn/
Dal ECNów to w tym momencie kluczowa sprawa. Bo o ile praktycznie można być powoli pewnym, że ten typ brokerów przeciw klientom nie gra, ma podobne spready i koszty to właśnie sposób i szybkość przekazywania zleceń wysuwa się na 1 miejsce.
Poślizgi na danych u niektórych brokerów potrafią wręcz wyzerować konto. I technologia oraz szybkość połączenia -> broker -> mostek -> Dostawcy Płynności + sposób wybierania Dostawców Płynności tak, żeby zlecenie nie było odrzucane jest najważniejszy.
Na razie jestem zadowolony. Spready zaskakują - na niektórych parach jest nawet lepiej niż w Armadzie czy LMAX. Mamy teraz wyścig zbrojeń i wyszukiwanie tych którzy prowadzą pozwoli zmniejszyć koszty tradingu. Wydaje się, że Brokers Star może być na czele stawki brokerów nie podłączonych do LMAX.
Aha - jeśli chodzi o obsługę klienta, szybkość zakładania kont etc w tym momencie to troszkę źle pomyśleli. Dali promocję zaraz przed świętami, gdzie wiadomo, ze większość osób wyjeżdża na święta do siebie do kraju (towarzystwo jest tam międzynarodowe) a tu nagle spłynęła im ogromna ilość wniosków o konta. Gdyby zrobili noworoczną promocję ze wszystkimi na miejscu byłoby o wiele lepiej. Trudno nie myli się tylko ten, kto nic nie robi.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Gra w szachy a trading – wywiad z Łukaszem Fijołkiem cz.1
Łukasz Fijołek to autor książki „Liczby Fibonacciego na rynku FOREX czyli Harmonic Trading bez tajemnic”. Prowadzi blog http://fibonacciteam.blogspot.com/ oraz jest autorem wielu artykułów, które ukazują się na stronach branżowych oraz w magazynie „Trend”.
Łukasz organizuje również spotkania edukacyjne dla studentów na uczelniach w Polsce.
Wywiad wyszedł nam tak obszerny, że postanowiłem podzielić go na dwie części. Za dwa tygodnie ukaże się zakończenie wywiadu, a w międzyczasie możecie jeszcze zaproponować kolejne pytania do Łukasza.
Wywiad
P.S: W przyszłym tygodniu druga część wywiadu z MrYogim. Jeśli ktoś chce o coś go zapytać proszę do mnie pisać: marcin.wenus@comparic.pl
Łukasz Fijołek to autor książki „Liczby Fibonacciego na rynku FOREX czyli Harmonic Trading bez tajemnic”. Prowadzi blog http://fibonacciteam.blogspot.com/ oraz jest autorem wielu artykułów, które ukazują się na stronach branżowych oraz w magazynie „Trend”.
Łukasz organizuje również spotkania edukacyjne dla studentów na uczelniach w Polsce.
Wywiad wyszedł nam tak obszerny, że postanowiłem podzielić go na dwie części. Za dwa tygodnie ukaże się zakończenie wywiadu, a w międzyczasie możecie jeszcze zaproponować kolejne pytania do Łukasza.
Wywiad
P.S: W przyszłym tygodniu druga część wywiadu z MrYogim. Jeśli ktoś chce o coś go zapytać proszę do mnie pisać: marcin.wenus@comparic.pl
- Microbi
- Główny Moderator
- Lat na Forex: 5
Pytanie bym miał, bo jak kojarzę to Boby Fischer, skoro tak padła masa pytań o jego szkolenia, wszystko przemilczał, nawet to że dodał sobie ileś tam lat praktyki , a po forach pisał do ludzi i prosił ponoć o nauczenie gry na FX, po czym wyskakuje z mega szkoleniami i jaki to praktyk. Rozumiem że nie odpowiadanie na pytania to jakiś PR, ale nie tędy chyba droga.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.
http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Sformułuj pytanie ;)
Postaram się je zadać. Tylko mnie też musicie zrozumieć. Pisałem od razu, że nie będę bawił się w dziennikarza śledczego. Ludzie, z którymi robię wywiad mają czuć się komfortowo, chociaż jakieś tam mniej wygodne pytanie również paść może.
Jeśli będę zadawał większość niewygodnych pytań to nie znajdę chętnych do udzielania wywiadów ;)
Z brokerami jest inna kwestia. Tutaj mogę zadawać wszystkie niewygodne pytania, a nawet jeśli będzie udokumentowany problem, przekręt to wystosować oficjalne pismo.
Postaram się je zadać. Tylko mnie też musicie zrozumieć. Pisałem od razu, że nie będę bawił się w dziennikarza śledczego. Ludzie, z którymi robię wywiad mają czuć się komfortowo, chociaż jakieś tam mniej wygodne pytanie również paść może.
Jeśli będę zadawał większość niewygodnych pytań to nie znajdę chętnych do udzielania wywiadów ;)
Z brokerami jest inna kwestia. Tutaj mogę zadawać wszystkie niewygodne pytania, a nawet jeśli będzie udokumentowany problem, przekręt to wystosować oficjalne pismo.
- Microbi
- Główny Moderator
Ok, zabrał się za szkolenia, a na pytania bezpośrednie nie raczył odpowiadać, na navi udowodnili swego czasu ze screny były przerabiane itd, to że koleś robi wykłady o niczym nie świadczy. Każda kumata osoba , która nie zarabia itd, z powodzeniem będzie robić wykłady itd, więc to żaden argument. Niech szkoli jak chce, luzik, tylko po co kręcić, dodawać sobie ile to już lat zarabiam na FX itd, kombinować ze scrinami,. Tyle z mojej strony odnośnie Fijołka. Żenujące że koleś zakłada konto, swój wątek z reklamą, a na pytania zadane w kulturalny sposób nie raczy odpowiedzieć. Zero klasy wg. mnie.
Ahhh, to nie argument że będę zadawał niewygodne pytania, nie znajdę chętnych. W takim razie, albo wywiad, konkret, dotyczy to broków także, albo bezpłatna reklama w stylu słodzimy. Swoją drogą liczę na wywiad z AM, bardzo dużo traderów narzeka na nich.
Ahhh, to nie argument że będę zadawał niewygodne pytania, nie znajdę chętnych. W takim razie, albo wywiad, konkret, dotyczy to broków także, albo bezpłatna reklama w stylu słodzimy. Swoją drogą liczę na wywiad z AM, bardzo dużo traderów narzeka na nich.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Microbi pisze:Ok, zabrał się za szkolenia, a na pytania bezpośrednie nie raczył odpowiadać, na navi udowodnili swego czasu ze screny były przerabiane itd, to że koleś robi wykłady o niczym nie świadczy. Każda kumata osoba , która nie zarabia itd, z powodzeniem będzie robić wykłady itd, więc to żaden argument. Niech szkoli jak chce, luzik, tylko po co kręcić, dodawać sobie ile to już lat zarabiam na FX itd, kombinować ze scrinami,. Tyle z mojej strony odnośnie Fijołka. Żenujące że koleś zakłada konto, swój wątek z reklamą, a na pytania zadane w kulturalny sposób nie raczy odpowiedzieć. Zero klasy wg. mnie.
Nie wiem czy Admiral się zgodzi. Jak pisałem do nich kiedy tworzyłem portal, to nie raczyli w ogóle odpowiedzieć. Dopiero po kontakcie z centralą opowiedzieli.
Co do wywiadu to nie wiem czemu aż tak się czepiacie tych szkoleń. Ja na blogu Łukasza nie widzę oferty i wiem, że prowadzi teraz bezpłatne szkolenia dla studentów. Płatnej oferty na tą chwilę nie widzę.
Wiem, że szkolący są znienawidzeni i to na własne życzenie. Chociaż sam przyznasz, że część niesłusznie. Taki FxLamer prowadził temat o PA, udzielał się, odpowiadał na mnóstwo pytań, po czym jak zaczął prowadzić szkolenia też oberwał.
Wywiad będzie miał część drugą, a traktuje w sumie zupełnie o czymś innym.
Może kiedyś uda mi się zrobić naprawdę długie wywiady, w których poruszę większość tematów. Tylko, że coś takiego to będzie nadawać się tylko na jakąś książkę.
Moja prośba o pytania, osoby z którymi wywiad chcielibyście przeczytać jest ciągle aktualna ;)
- Microbi
- Główny Moderator
Ej :-) ja nie mam nic do szkolących, pisałem odnośnie ewidentnego kręcenia Fijołka. Nic więcej.
Panowie,jest bardzo prosty sposób weryfikowania prawdziwości podanych wyników, o którym piszę od początku na forum ...
Zostawić to CFTC Commodity Futures Trading Commission ,i jeżeli ma wyniki inwestycyjne pod kontrolą CFTC przez np ostatnie 10 lat,jest to moim zdaniem wiarygodne...
Pozdrawiam.
Zostawić to CFTC Commodity Futures Trading Commission ,i jeżeli ma wyniki inwestycyjne pod kontrolą CFTC przez np ostatnie 10 lat,jest to moim zdaniem wiarygodne...
Pozdrawiam.
- Microbi
- Główny Moderator
ZZZ, nie popadajmy w paranoje, i nie pisałem odnośnie wyników, bo to kwestia już szkolącego i klientów, ale chodziło mi że Fijołek nie raczył nikomu odpowiedzieć , tyle w temacie.
To w takim razie jak chcesz sprawdzić czy to co pisze od sześciu lat jest prawdą..?.
Każdy kto ma jakikolwiek układ z brokerem może założyć 100 kont demo ,lub nawet realnych i wybrać to najlepsze i powiedzieć o mam wynik,broker to potwierdzi,ale że na pozostałych 99 stracił tego już nikt nie powie...
Tak jak napisałem wyżej,jest to moim zdaniem najlepsze żródło weryfikowania prawdziwości szkolących i zarządzających... ...
Pozdrawiam.
Każdy kto ma jakikolwiek układ z brokerem może założyć 100 kont demo ,lub nawet realnych i wybrać to najlepsze i powiedzieć o mam wynik,broker to potwierdzi,ale że na pozostałych 99 stracił tego już nikt nie powie...
Tak jak napisałem wyżej,jest to moim zdaniem najlepsze żródło weryfikowania prawdziwości szkolących i zarządzających... ...
Pozdrawiam.
- Moritz
- Lat na Forex: 2
Microbi pisze:Ej :-) ja nie mam nic do szkolących, pisałem odnośnie ewidentnego kręcenia Fijołka. Nic więcej.
Mogę śmiało podpisać się pod Microbim.
Każdy może szkolić, ale teoretyków już mamy chyba sporo.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Statystyka zarabiających kont na FX pochodząca z 2012 roku oraz najważniejsze wydarzenia w branży w grudniu 2012:
LINK
Myślę, że niektórych liczby zaskoczą. Zależy od brokera, ale tak źle nie jest.
Z przyjemnością zobaczyłbym coś takiego dla brokerów, u których gramy my. Może uda mi się takie statystyki zdobyć - brokerzy pewnie mają do nich dostęp.
LINK
Myślę, że niektórych liczby zaskoczą. Zależy od brokera, ale tak źle nie jest.
Z przyjemnością zobaczyłbym coś takiego dla brokerów, u których gramy my. Może uda mi się takie statystyki zdobyć - brokerzy pewnie mają do nich dostęp.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
To rzeczywiście dziwne.
Jeśli chodzi o powiązania z Polską to są jak najbardziej bo jedną z głównych person od obsługi jest człowiek pracujący wcześniej w FxSalt.
Dlaczego Bułgaria - mniej papierów niż w Polsce i podobno nadzór lepszy. To UE, my Bułgarię, Rumunię traktujemy z przymrużeniem oka, ale chyba niesłusznie.
Ciężko mi się wypowiadać na temat platformy. Ja problemów nie miałem, ale jestem ciekawy co odpowiedzą. Ja również poruszę z nimi tą sprawę. Jeśli czegoś się dowiem oczywiście napiszę.
Jeśli chodzi o powiązania z Polską to są jak najbardziej bo jedną z głównych person od obsługi jest człowiek pracujący wcześniej w FxSalt.
Dlaczego Bułgaria - mniej papierów niż w Polsce i podobno nadzór lepszy. To UE, my Bułgarię, Rumunię traktujemy z przymrużeniem oka, ale chyba niesłusznie.
Ciężko mi się wypowiadać na temat platformy. Ja problemów nie miałem, ale jestem ciekawy co odpowiedzą. Ja również poruszę z nimi tą sprawę. Jeśli czegoś się dowiem oczywiście napiszę.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Proszę bardzo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Spadek wolumenu w Thomson Reuters w grudniu wyniósł 8,1%
Trwa publikacja danych za grudzień. Krótko po ogłoszeniu przez EBS spadku obrotów o 10% Thomson Reuters ogłosił raport dla swojego działu FX Sport oraz dla FXall. W tym miesiącu wolumen dzienny dla Thomson Reuters spadł do 102 miliardów dolarów ze 111 miliardów w listopadzie i ze 114 miliardów w roku ubiegłym.
LINK
Trwa publikacja danych za grudzień. Krótko po ogłoszeniu przez EBS spadku obrotów o 10% Thomson Reuters ogłosił raport dla swojego działu FX Sport oraz dla FXall. W tym miesiącu wolumen dzienny dla Thomson Reuters spadł do 102 miliardów dolarów ze 111 miliardów w listopadzie i ze 114 miliardów w roku ubiegłym.
LINK
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
GBP/JPY – wypełniona korekta prosta ABC
Zgodnie z analizą z wczoraj: LINK cena doszła do poziomu przewidywanego poziomu.
Składa się na niego: docelowy zasięg fali C czyli często 100% fali A. Jest to w miejscu zaznaczonym na wykresie żółtym kolorem. Znajduje się tam również techniczne wsparcie, oraz 50% zniesienia fali wzrostowej.
Reakcja ceny jest widoczna. Jeśli tendencja wzrostowa się utrzyma i świeca H1 utworzy formację odwrócenia trendu będzie to potwierdzeniem i okazją do ustawiania zleceń kupna.
Zgodnie z analizą z wczoraj: LINK cena doszła do poziomu przewidywanego poziomu.
Składa się na niego: docelowy zasięg fali C czyli często 100% fali A. Jest to w miejscu zaznaczonym na wykresie żółtym kolorem. Znajduje się tam również techniczne wsparcie, oraz 50% zniesienia fali wzrostowej.
Reakcja ceny jest widoczna. Jeśli tendencja wzrostowa się utrzyma i świeca H1 utworzy formację odwrócenia trendu będzie to potwierdzeniem i okazją do ustawiania zleceń kupna.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Forex-Service charytatywnie dzieciom
Świetna inicjatywa Andrzeja Pierz właściciela strony:
http://forex-service.eu. Oferuje swój produkt w zamian za wpłatę na Dom Dziecka lub inną formę pomocy dzieciom.
Wiadomość od Andrzeja:
Odkąd założyłem własną firmę myślałem nad tym żeby pomóc innym którym gorzej się powodzi i idąc śladem jednego z kolegów z forum nawigatora postanowiłem zaoferować darmową usługę.
Więc jeżeli masz EA , skrypt czy wskaźnik które sprzedajesz mogę zaproponować Ci prawie darmową oprawę graficzną instalatora.
Dlaczego prawie , żeby skorzystać z tej usługi wystarczy że wpłacisz co najmniej 50zł na dowolnie wybrany Dom Dziecka lub inną instytucję pomagającą dzieciom.
Więc jeżeli chcesz mieć profesjonalny instalator swojego programu MQL4 i chcesz pomóc dzieciaczkom to daj znać na e-mail biuro@forex-service.pl
Sam decydujesz jakiej instytucji chcesz pomóc.
Instalator jest wolny od moich linków czy moich reklam.
Świetna inicjatywa Andrzeja Pierz właściciela strony:
http://forex-service.eu. Oferuje swój produkt w zamian za wpłatę na Dom Dziecka lub inną formę pomocy dzieciom.
Wiadomość od Andrzeja:
Odkąd założyłem własną firmę myślałem nad tym żeby pomóc innym którym gorzej się powodzi i idąc śladem jednego z kolegów z forum nawigatora postanowiłem zaoferować darmową usługę.
Więc jeżeli masz EA , skrypt czy wskaźnik które sprzedajesz mogę zaproponować Ci prawie darmową oprawę graficzną instalatora.
Dlaczego prawie , żeby skorzystać z tej usługi wystarczy że wpłacisz co najmniej 50zł na dowolnie wybrany Dom Dziecka lub inną instytucję pomagającą dzieciom.
Więc jeżeli chcesz mieć profesjonalny instalator swojego programu MQL4 i chcesz pomóc dzieciaczkom to daj znać na e-mail biuro@forex-service.pl
Sam decydujesz jakiej instytucji chcesz pomóc.
Instalator jest wolny od moich linków czy moich reklam.
- akhh
- Moderator Forum
- Kontakt:
Wywiad z Neal Saleh – Prezesem Działu Sprzedaży IronFX
IronFX to cypryjski broker, który dynamicznie zdobywa rynek. Szczególnie atrakcyjny wydaje się być dla nowych traderów ze względu na świetną promocję 100% bonusu od 1 wpłaty.
Promocja jest zupełnie inna od konkurencyjnych. Jest to tak zwana „poduszka bezpieczeństwa”. W przypadku straty poniżej depozytu początkowego połowa jest pokrywana jest właśnie z bonusu.
Przedstawiam wywiad z Prezesem Działu Sprzedaży IronFX Naelem Saleh.
Pan Saleh dołączył do IronFX w 2010 roku jako szef działu operacji. Wcześniej pracował jako manager operacyjny w ACM Middle East & Asia przez 4 lata. Przed pracą w ACM pełnił kluczowe role w kilku instytucjach zajmujących się finansami i usługami brokerskimi. Tam zdobył doświadczenie zarówno w instytucjonalnym jak i detalicznym rynku, szczególnie jako specjalista od umów z instytucjami oraz rozwoju White Label. Różne zadania jakie wykonywał w trakcie kariery udowodniły znakomite zrozumienie sprzedaży, obsługi klienta oraz ścieżki rozwoju brokera online. Pan Saleh skończył kierunek Komputerowe Systemy Informacji.
IronFX to cypryjski broker, który dynamicznie zdobywa rynek. Szczególnie atrakcyjny wydaje się być dla nowych traderów ze względu na świetną promocję 100% bonusu od 1 wpłaty.
Promocja jest zupełnie inna od konkurencyjnych. Jest to tak zwana „poduszka bezpieczeństwa”. W przypadku straty poniżej depozytu początkowego połowa jest pokrywana jest właśnie z bonusu.
Przedstawiam wywiad z Prezesem Działu Sprzedaży IronFX Naelem Saleh.
Pan Saleh dołączył do IronFX w 2010 roku jako szef działu operacji. Wcześniej pracował jako manager operacyjny w ACM Middle East & Asia przez 4 lata. Przed pracą w ACM pełnił kluczowe role w kilku instytucjach zajmujących się finansami i usługami brokerskimi. Tam zdobył doświadczenie zarówno w instytucjonalnym jak i detalicznym rynku, szczególnie jako specjalista od umów z instytucjami oraz rozwoju White Label. Różne zadania jakie wykonywał w trakcie kariery udowodniły znakomite zrozumienie sprzedaży, obsługi klienta oraz ścieżki rozwoju brokera online. Pan Saleh skończył kierunek Komputerowe Systemy Informacji.