Walka o prawdziwą bankowość w Polsce - dziennik Zzz

Zablokowany
no avatar
zzz

Re: CME Direct provides access to CME futures and OTC market

czwartek 06 cze 2013, 09:24

Pytanie było gdzie?.
Do tego teraz ten wątek się sprowadza.

no avatar
zyzyzy

czwartek 06 cze 2013, 09:31

Przeciez cale te CME to badziewie jakich malo. Nawet twoje ukochane CFTC podalo ich do sadu...

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 68296.html

I co teraz ? Kopara opadla ? Promujesz cos co jest mega chlamem, nigdy nie miales konta u brokera CME a jednak gadasz te swoje farmazony.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty
Kontakt:

czwartek 06 cze 2013, 09:39

Zzz zobacz jakiego brokera używa Mietek Siudek.
Gra za jego pośrednictwem bezpośrednio na CME i nie jest to jakieś wielkie halo.

Tutaj http://www.ampfutures.com/ podobno wolumen jest z CME, a czy też transakcje są na CME bezpośrednio nie wiem.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
macierewicz
Gaduła

czwartek 06 cze 2013, 12:37

Zzz cos nie odpisuje... Mam nadzieje, ze nie zszedl na zawal...
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

Awatar użytkownika
wdfx
Gaduła

czwartek 06 cze 2013, 12:42

zzz zatem aby tradycji stało się zadość doprecyzujmy;
Wyimaginowani znajomi, wyimaginowany świat, do tego samozwańczy noblista.
To ja się pytam, kto tu jest inteligentny inaczej?
zzz nie czujesz się czasem jak Don Kichot z La Manchy, który walczy o wzniosłe cele, ale pozbawiony jest poczucia rzeczywistości?
The Winner Takes It All

no avatar
zzz

czwartek 06 cze 2013, 13:07

Wreszcie,Dzięki Akhh,o to chodzi w tym temacie.// proszę na pętaków nie zwracać uwagi..,najlepiej ich zignorować//

Pozdrawiam

no avatar
zyzyzy

czwartek 06 cze 2013, 13:24

Dlaczego nie napisales nic na ten temat :

U.S. regulators took aim at the world's largest futures-exchange operator, accusing CME Group Inc. CME +0.14% and two former employees of allegedly sharing details on clients' trades with a commodities broker.

The civil charges, leveled Thursday by the Commodity Futures Trading Commission, mark the first time the agency has sued CME in federal court. The case also highlights how regulators have responded to flagging confidence in the financial markets by scrutinizing more closely some of Wall Street's central pillars: the exchanges.
[image] Bloomberg News

The regulator sued CME Group.

The CFTC charged a unit of Chicago-based CME and two former employees with disclosing private information about trading in its big energy markets to an outside party between 2008 and 2010 in return for meals and entertainment. CME said Thursday it would contest the charges.

"Markets are too important for this [type of allegation] to be taken lightly," Bart Chilton, a CFTC commissioner, said in an interview.

For brokers, information on which customers are trading in what markets—as well as when, and other key data—could be valuable for the purposes of drumming up new business, or providing a more-detailed picture of market activity to clients.

Exchanges and traders in the U.S. futures industry already face stricter regulations following two high-profile brokerage collapses over the past 18 months, while the industry hopes to stave off further oversight and primarily regulate itself as it has for decades.

CME called the charges unfair and inconsistent with U.S. futures-market regulation, because the exchange itself didn't violate CFTC rules. The company said it already had addressed the matter internally, while no customers or markets were harmed by the alleged leaks.

The charges are particularly sensitive as they relate to actions at one of CME's clearing arms, which hold collateral that backs up outstanding trades.
Related Video

The Dow recently closed above 14,000 but MarketWatch's Rex Crum discusses the five biggest lies on Wall Street that show not everything is great on the stock market. (Photo: Getty Images)

MarketWatch's Laura Mandaro discusses three stocks that billionaire activist investor Carl Icahn has bought, and one stock that he recently dumped. (Photo: AP)

Much of the new financial regulation coming into effect as a result of the 2008 financial crisis beefs up the role of clearinghouses, pushing contracts that are now traded privately toward exchanges in order to prevent risk from spreading through the market.

The CFTC alleged that William Byrnes and Christopher Curtin, former employees of the CME's New York Mercantile Exchange, over about 2½ years passed information to "a commodity broker" that wasn't authorized to receive the information, according to the complaint. The broker wasn't named in the complaint and the CFTC hasn't brought charges against the broker or alleged that anyone traded on the information that was passed along.

Messrs. Byrnes and Curtin worked for a unit of CME that processes privately-arranged transactions, such as swaps, according to regulators. Their job was to facilitate trades that went through the system, giving them a view into the strategies of some CME customers and how business flowed across the market, CFTC officials said.

The CFTC is seeking a permanent ban on the two men from trading futures contracts for their own accounts or through a broker, alongside hundreds of thousands of dollars in fines.

Mr. Curtin didn't respond to a request for comment. Mr. Byrnes could not be reached for comment.

In return for passing trading information to the broker, Mr. Curtin and Mr. Byrnes received meals, drinks and entertainment, according to the complaint.

Mr. Curtin, who worked on the Nymex clearing service since its development nearly a decade ago, and the broker receiving information showed signs of awareness that their conversations could get them in trouble, according to the regulator.

"By the way," Mr. Curtin told the broker on a March 2009 phone call that was recorded, "I am going to have to sign a confidentiality agreement soon so our little conversations are going to have to end."

The broker responded, "Are you serious? What does that mean?"

"It means that if they ever play the tapes and I sign that piece of paper I could get" in trouble, Mr. Curtin said.

CME recorded calls made by staff from their desk phones, and at times Mr. Byrnes sought to evade this by using his cellphone to place calls to the broker, according to the CFTC complaint.

The allegations highlight the trust that customers place in exchanges, whose employees each day watch over a torrent of activity that asset management firms and traders take pains to protect. In 2011, regulators brought insider-trading charges against a former Nasdaq OMX Group Inc. NDAQ +0.65% managing director who had access to yet-to-be-released financial results and other information on Nasdaq-listed companies.

The Securities and Exchange Commission has also has stepped up its scrutiny of exchanges of late.

The charges against CME also deal another blow to the futures industry's reputation already battered by the failures of MF Global Holdings Ltd. and Peregrine Financial Group Inc.

CME, which bought the Nymex operator for $9.5 billion in Aug. 2008, received a complaint in July 2009 from a "market participant" concerned that private trading information may have been leaking, according to the CFTC. While CME officials were pointed toward Mr. Byrnes, they didn't question him on the matter, though he was fired in December 2010 after another CME customer raised concerns about the disclosure of trade details, regulators alleged. By that point, Mr. Curtin already had left his job, according to the CFTC.

Mr. Curtin left to work for rival exchange group ELX Futures LP. An ELX spokeswoman declined to comment Thursday.

PRZESTRZEGAM PRZED CME - W TEJ SPRAWIE TOCZY SIĘ POSTĘPOWANIE FEDERALNE W USA !!!

no avatar
zzz

piątek 07 cze 2013, 15:31

Akhh pisze:Zzz zobacz jakiego brokera używa Mietek Siudek.
Gra za jego pośrednictwem bezpośrednio na CME i nie jest to jakieś wielkie halo.

Tutaj http://www.ampfutures.com/ podobno wolumen jest z CME, a czy też transakcje są na CME bezpośrednio nie wiem.
Jeszcze raz dzięki Akhh,proszę aby w tym kierunku poszła dyskusja,jeżeli się dowiesz o następnych to proszę Ciebie abyś wrzucił tutaj.
Jak napisałem wyżej CME możemy być spokojni.Jest to najlepsza opcja z możliwych dla inwestorów.
Proszę jak napisałem wyżej nie zwracać uwagi na patologię,po porostu ją olać,oni nawet nie wiedzą o czym piszą,co ma ujawnianie danych dwóch dyrektorów do rzetelności i kolejności naszych zleceń na rynku regulowanym?.NIC !!!/// żeby dać taki przykład jak oni... trzeba być totalną bez mózgową patologią...///
Reasumując,skłaniam się do tezy że miesza tutaj patologia społeczna oraz pod płaszczykiem patologi , mogą mieszać niektóre instytucje czując że to ich ostatnie podrygi ...przed wprowadzeniem CME w Europie...i przymusowego rynku regulowanego..,które to decyzje już podjęły Państwa G-7..// a USA bardzo rygorystycznie do tych ustaleń podeszły...///

Pozdrawiam,

PS, tak jak napisałem wyżej,nie zwracać uwagę na patologię,tylko rozwijajmy ten temat ponieważ tak będzie w przyszłości na 100% im szybciej się przygotujemy do tego co i tak jest nieuchronne tym lepiej dla nas...
Dlatego założyłem ten temat..

no avatar
macierewicz
Gaduła

piątek 07 cze 2013, 15:44

ZZZ bezmozgowiem to jestes ty.

Caly czas piszesz bzdury o skrajnych sytuacjach u normalnych brokerow FX, proszony o dowody ignorujesz to. Nie potrzeba

Wkleja ci sie artykul z powaznej gazety, mowiacy ze CFTC wszczelo sledztwo przeciw CME, gdzie sa kryminalne zarzuty - to rowniesz ignorujesz. Nic sie nie dzieje, CME jest najlepsze.

Czlowieku, ty w ogole myslisz? Widzisz jakakolwiek logike w tym co piszesz?
"...nie pytaj mnie kto , z zarządzających NBP ,czy zarządzających funduszami leczy się na to,ponieważ są to rzeczy intymne i NIGDY ich nie ujawnię !!!," - zz

no avatar
zyzyzy

piątek 07 cze 2013, 15:44

zzz pisze: Reasumując,skłaniam się do tezy że miesza tutaj patologia społeczna oraz pod płaszczykiem patologi , mogą mieszać niektóre instytucje czując że to ich ostatnie podrygi ...przed wprowadzeniem CME w Europie...i przymusowego rynku regulowanego..,które to decyzje już podjęły Państwa G-7..
To zdanie potwierdza tylko analize, jaka wspolnie z kolegami podjelismy. Glowni profesorowie w kraju dostali probke postow zzz, jednoglosnie orzekli ze jest to osoba ktorej celem jest nakierowanie nas na system, w ktorym jawnie ( pod przykrywka super uslug bankowych ) okradloby sie z naszej kasy. Istnieje 78% szans ze nie jest to obywatel polski ( wskazuje na to lamana polszczyzna ) , a osoba ktora dziala na zlecenie jakiejs obcej instytucji.
Jego celem jest zbudowanie falszywego obrazu rynku CME.

Jeszcze raz przestrzegam !!!! Prosze powaznie wziasc moje slowa !!!

no avatar
zzz

piątek 07 cze 2013, 15:54

Nic dodać do tego co napisałem wyżej,wyszła z nich totalna patologia która pisze że na CME mieli też poślizgi na 2.7 ... pipsa...i trzeba uważać...
Po inteligencji ich postów coraz bardziej się skłaniam że to jakieś nasze instytucje....

pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła

piątek 07 cze 2013, 15:57

skubany rozgryzl nas....

DOSYC TAJEMNIC!!!!

ja jestem z XTB, a wdfx z Bossy!

no avatar
zzz

piątek 07 cze 2013, 16:00

macierewicz pisze:skubany rozgryzl nas....

DOSYC TAJEMNIC!!!!

ja jestem z XTB, a wdfx z Bossy!
Wiedziałem od początku że coś jest nie tak,..,jak napisaliście że mieliście na CME poślizg na 2.7 PIPSA..!!! !bzdura! !Dobrze! !bzdura!

no avatar
macierewicz
Gaduła

piątek 07 cze 2013, 16:02

pozostaje mi chyba tylko odejsc z tego forum

mam nadzieje, ze smrod sie za mna nie pociagnie i wezma mnie chociaz na szatniarza w biurze CME Polska (CME Poland)...

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Kontakt:

piątek 07 cze 2013, 16:40

macierewicz pisze:pozostaje mi chyba tylko odejsc z tego forum

mam nadzieje, ze smrod sie za mna nie pociagnie i wezma mnie chociaz na szatniarza w biurze CME Polska (CME Poland)...

Troszkę nie rozumiem Waszego podejścia. Tak ZZZ ma jakąś misję której ja nie rozumiem, ale czy to znaczy, że istnieją tylko te tematy? Jeśli drażni Cię jego podejście to wypowiadaj się na innych wątkach a ignoruj jego. To samo się tyczy drugiej strony.

Panowie mam nadzieję, za pewien czas rozkręcić nieco forum wątkami merytorycznymi, ewidentnie niektóre tematy temu nie sprzyjają. Co mam niby zrobić zamknąć je? One tu były już nie czuję, że to byłaby prawidłowa decyzja.

Powiem szczerze, że ukróciłbym już pewne dyskusje w zarodku, ale ciężko wejść w środku i nagle wszystko uciąć. Może by tak merytorycznie ZZZ? Proponuję załóż konta w CME zobacz co i jak i walcz.

Reszta wiem, że dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane, ale czy naprawdę ZZZ nie w pewnym sensie nie chodzi o nasze dobro?
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
zzz

piątek 07 cze 2013, 16:57

Akhh pisze: Reszta wiem, że dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane, ale czy naprawdę ZZZ nie w pewnym sensie nie chodzi o nasze dobro?
Tak Akhh,dokładnie mi o to chodzi.
Jeżeli moja osoba jest problem, wyłączam się z tej dyskusji całkowicie.
Proszę tylko, aby za Twoim Akhh przykładem, podawać konkretne adresy,konkretne telefony, namiary na
instytucje finansowe i ludzi do których nasi Forumowicze się mogą udać po poradę,ponieważ jak napisałem wcześniej ,Państwa G-7 już podjęły w tej sprawie decyzje że świat ma zmierzać do rynków regulowanych ,a USA już te decyzje konkretnie i dokładnie wciela w życie.

Pozdrawiam

no avatar
macierewicz
Gaduła

piątek 07 cze 2013, 17:01

Akhh - dobra rada. Jak chcesz na swoje nowe forum sciagnac powaznych ludzi, nigdy nie zrobisz tego jak bedzie pisal tutaj zzz. Przejrzyj sobie jego tematy, jego wypowiedzi i spojrz na nie obiektywnie. Ja wiem, ze chcesz dogodzic wszystkim, ale tak sie nie da.

Przypomnij sobie zzz z czasow nawigatora, tutaj jest bardzo podobnie. Nikt powazny nie bedzie pisal, bo po zalozeniu tematu o czymkowiek przyjdzie ZZZ i zacznie gadac o CME, oswojonych zebrach, o tym jak mu internet zle dziala jak zrobil rzetelna analize i inne takie kwiatki.

PS. Gdzie jest Wojtek? Dlaczego jego odejscie zbieglo sie z fiaskiem kolejnego EA ktore mial zamiar sprzedawac? :)

Awatar użytkownika
Dagu
Moderator Sub-Forum
Lat na Forex: 1

piątek 07 cze 2013, 17:32

Wojtek dostapil 3 stopnia ascendencji i nie przebywa juz w naszej czasoprzestrzeni
copyright© by Dagu, All rights reserved
Szkolenia Forex | Tanio | Rzetelnie | Gwarancja Zyskow | Ogromne Zarobki do 250 tys. juz przy kapitale 1 000 zl
Koszt szkolenia JEDYNE 247 zl SPRAWDZ SAM http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

piątek 07 cze 2013, 17:47

Tu się zgadzam z Macierewiczem, Akh, nie dogodzisz wszystkim za wszelką cenę. Dyskusja z ZZZ jest na poziomie zaawansowanego wirusa z pantofelkiem ( żeby nie było pantofelkiem jest ZZZ nie reszta forumowiczów ). Niby poważna dyskusja o CME jaką chce zrobić ZZZ sprowadza się do ctrl+c +v. Kiedy ZZZ zarzuca że niby poza CME mamy poślizgi , mega luki i w ogóle brokerzy nam kasę kradną , proszony o konkrety, scriny , ZZZ wszystko zbywa, więc o czym mowa, ktoś kto ma misję, chce przekonać do swoich racji, również udziela rzeczowych odpowiedzi a nie ignoruje innych. Dla mnie koniec tematu. Jeszcze jedna pyskówka ze strony ZZZ i głosuje nad zbanowaniem go. Więc ZZZ, albo rzeczowe argumenty o które prosili forumowicze albo nie pisz więcej.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Awatar użytkownika
Microbi
Główny Moderator
Lat na Forex: 5

piątek 07 cze 2013, 21:39

ZZZ - usunąłem Twoje zgłoszenie, jak najbardziej jest na temat co napisałem. Post nie będzie skasowany byś potem nie pisał że nie byłeś ostrzegany.
Nie zarabiasz na FX ? Zmień nastawienie, nie kombinuj , to wszystko prostsze niż Ci się wydaje.

http://demotywatory.pl/1420500/Hulk-Im-your-father

Zablokowany