Gra długoterminowa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marcin_N
Opiekun Forum

Re: Gra długoterminowa

piątek 18 paź 2013, 16:54

Mój screen.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie!
Marcin Nowogórski
Publicysta Comparic.pl

Awatar użytkownika
michosz
Pasjonat Forex
Rodzaj rachunku: Rachunek rzeczywisty

piątek 18 paź 2013, 18:43

u mnie poprawka screena :)

no avatar
Terminator
Maniak Forex
Lat na Forex: 5

piątek 18 paź 2013, 22:27

eee, właśnie dlatego jestem zdania że nie powinno się ujawniać co się ma, patrz po wyżej ⌂, taki ktoś skopiuje spółkę i wali w ciemno. To powinno być w przyszłym regulaminie wyjaśnione.

Złoty chłopczyk walnął na początku wszystko w jedną spółkę czego się po prostu nie robi. Ale każdy kto inwestował na akcjach to wie. Każdą spółkę którą miałem w portfelu zrobiłem analizę AT, na co mogę zastawić nawet rękę ale tu muszą być jakieś wytyczne zrobione. Bo tak być nie może. Może zróbmy na 6 miesięcy coś? Bo akcje mają to do siebie, a wie ten co na nich trochę siedzi, że potrafią trochę się konsolidować. I zróbmy coś ala takiego że zgłaszamy do admina co kto ma pod innymi nickami. Ja mam do nich zaufanie. Tak żeby nikt nie wiedział co kto ma tam w portfelu. Bo ktoś po korekcie cudem wejdzie w trend i będzie wyżej niż ta osoba co te akcje pierwotnie kupiła.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
akhh
Moderator Forum
Lat na Forex: 12
Kontakt:

sobota 19 paź 2013, 07:42

Hmm.. Tak gra na groszówkach i kupowanie bo 1gr i sprzedaż po 2gr czego na realnym rynku by się nie zrobiło - bo jest ogromna kolejka zleceń powinno być zabronione.
Comparic - Portal o rynku Forex, Opcjach Binarnych i CFD na akcje.

Więcej na Comparic.pl

no avatar
Terminator
Maniak Forex

sobota 19 paź 2013, 08:52

To jest kolejna sprawa, -> groszówki. Tu kupisz a tak na rynku obróć tym :joy: . No ale wygrał? Więc tylko pogratulować :cheers:

no avatar
Timbriadus_Kartemus
Stały Bywalec

sobota 19 paź 2013, 11:15

Terminator pisze "Złoty chłopczyk walnął na początku wszystko w jedną spółkę czego się po prostu nie robi. Ale każdy kto inwestował na akcjach to wie."

Czy to twój pierwszy konkurs w życiu? Bo takie wrażenie odnoszę..
Brałem udział w wielu konkursach na wirtualne pieniądze i w każdym konkursie na wirtualne pieniądze ludzie ryzykowali na maxa. W każdym z nich zwycięzca miał kosmiczny, nierealny wynik..

Konkursy na wirtualne pieniądze zawsze będą tak wyglądać chyba, że faktycznie narzuci się pewne ograniczenia np. max 10% kapitału na jedną spółkę itp

Jeśli ktoś w kolejnym konkursie, narzuci takie ograniczenia to ja po prostu zmienię taktykę.Zawsze staram się znaleźć optymalną strategię, która da mi zwycięstwo ponieważ zawsze gram o zwycięstwo.Udało mi się, znalazłem optymalną strategię na ten konkurs dlatego zgromadziłem 260.000 pln podczas gdy ty w tym samym czasie, na tym samym rynku trzymając się sztywnych reguł zgromadziłeś 10.600 pln.

Powtórzę jeszcze raz w każdym konkursie ma wirtualne pieniądze w którym brałem udział ludzie potwornie ryzykowali i uzyskiwali kosmiczne, nierealne wyniki.Ponieważ wziąłem udział już w wielu takich konkursach więc wiedziałem od początku, że muszę ryzykować bo to mi da przewagę nad resztą, wiedziałem, że to jest strategia, która daje zwycięstwo w takich konkursach na wirtualny szmal.Już w pierwszym tygodniu byłem liderem i tak naprawdę byłem nim przez cały konkurs ani raz nie oddałem prowadzenia.

Wygrałem ponieważ wybrałem strategię, z której korzystali wszyscy zwycięzcy dotychczas rozegranych konkursów na wirtualne pieniądze..
Przegrałeś ponieważ wybrałeś strategię która nie pasuje do konkursu na wirtualną gotówkę.

Czy się to komuś podoba czy nie w każdym konkursie na wirtualne pieniądze ludzie będą ryzykować ponieważ to jest optymalna strategia na taki konkurs.
Jeśli ktoś chce by konkurs na wirtualne pieniądze bardziej przypominał realne inwestowanie to musi w regulaminie tego konkursu wprowadzić pewne ograniczenia czyli tak jak zostało to już powiedziane max 10 % kapitału na jedną spółkę + zakaz inwestowania w spółki groszowe.

no avatar
Timbriadus_Kartemus
Stały Bywalec

sobota 19 paź 2013, 12:13

Czy któryś z panów biorących udział w konkursie giełdowym będzie również rywalizował ze mną o 10.000 pln w konkursie na journal exbino?

no avatar
Terminator
Maniak Forex

sobota 19 paź 2013, 12:15

Czy to twój pierwszy post w ogóle na forach?,jak piszę bez edytowania coś to się to odnosi do postu wyżej, tak(patrz ten post)? Była strzałka jeszcze dla nie kumatych? No była! To już wiesz że to nie do ciebie ten złoty chłopczyk. Reszty nie czytałem. Gdzie się podziała netykieta? Ehh :facep:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
m05
Gaduła
Lat na Forex: 7
Kontakt:

sobota 19 paź 2013, 12:37

Każdy konkurs wirtualny powinien być jak najbardziej zbliżony do inwestowania real. Kosmiczne wyniki, o których piszesz, zdarzają się również realnie.
Zwycięzcą lipcowej edycji Top Trader został Pan Bartosz Nowak.
Na swoim rachunku w XTB osiągnął on imponującą stopę zwrotu równą 5.936,21%
http://www.xtb.pl/xtb-academy/Top-Trader

Zasady konkursowe są jednak zawsze uproszczone, bo nie uwzględnia tablicy zleceń, kolejkowania zleceń, rzeczywistego obrotu. W konkursie zawsze kupisz czy sprzedaż 100 akcji waloru, którego w rzeczywistości w dniu twojej transakcji takiego volumenu nie miał.
Groszówki jednak zawsze robią zamieszanie w każdym konkursie, gdzie ograniczenia dla nich nie ma. Wykluczenie do =>10 groszy ma sens i doprowadza do w miarę porównywalnych wyników.
Prowadziłem taki konkurs wirtualny na forum parkiet.com przez parę lat, więc wiem o czym piszę.
Na interii sa tablice zleceń. Co prawda groszówki wycieli i ich tam nie ma, ale najtańszy FON jest i można zobaczyć, ile zleceń czeka
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/pr ... d=187&ks=1
i porównać to do rzeczywistego obrotu.
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/pr ... a?wlid=187

NA Resell czy innych konkursach transakcje na groszówkach to bzdura.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, daj się ponieść. 中国的
http://www.dzieciom.pl/2708 Many thanks in advance.Obrazek

no avatar
Terminator
Maniak Forex

sobota 19 paź 2013, 12:49

Są kosmiczne wyniki, sam kupiłem FON'a po 1.03zł a sprzedałem po 5.01zł, luty-koniec kiwetnia 2007. Kosmos. Taka kasa :megusta: w niecałe 3 miechy. Prócz tego miałem hygienikę i mostostal warszawę zanim zmienili i nazwę i branżę. Inne czasy inne podejście. Już to pisałem gdzieś tu.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
esco
Gaduła

sobota 19 paź 2013, 12:58

Terminator pisze:eee, właśnie dlatego jestem zdania że nie powinno się ujawniać co się ma ...
W jednym z polskich konkursów FX zwycięzca w wywiadzie mówił wprost że monitorował dynamikę statystyk innych graczy i próbował odtworzyć wielkość i rodzaj pozycji. Tajność jest wiec jak najbardziej wskazana.
"Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on
a physically finite planet, is either mad - or an economist." - Kenneth Ewart Boulding

no avatar
Timbriadus_Kartemus
Stały Bywalec

sobota 19 paź 2013, 13:17

M05 pisze "Prowadziłem taki konkurs wirtualny na forum parkiet.com przez parę lat, więc wiem o czym piszę."

W takim razie organizatorzy powinni Cię zatrudnić przy organizacji kolejnych konkursów by podnieść ich jakość.Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem wprowadzenia w kolejnych konkursach pewnych ograniczeń o których zresztą sam pisałem.Jeśli dobrze pamiętam organizator przed rozpoczęciem konkursu napisał, że to konkurs testowy i przewidywał, że mogą podczas konkursu ujawnić się pewne niedoskonałości.

Nie można mieć jednak pretensji do mnie czy do innego uczestnika konkursu, że nadmiernie ryzykowaliśmy skoro taka strategia przynosiła zwycięstwo w innych konkursach na wirtualne pieniądze i regulamin nie zabraniał takiej gry.
Nie można mieć pretensji do mnie czy do innego uczestnika konkursu, że inwestowaliśmy w spółki groszowe skoro taka strategia się opłacała i przynosiła rezultaty i regulamin nie zabraniał takiej gry.

no avatar
Terminator
Maniak Forex

sobota 19 paź 2013, 13:30

esco pisze:
Terminator pisze:eee, właśnie dlatego jestem zdania że nie powinno się ujawniać co się ma ...
W jednym z polskich konkursów FX zwycięzca w wywiadzie mówił wprost że monitorował dynamikę statystyk innych graczy i próbował odtworzyć wielkość i rodzaj pozycji. Tajność jest wiec jak najbardziej wskazana.
Chyba właśnie niedawno widziałem wywiad z tą osobą, w każdym bądź razie sprowadza się to do tego (co niektórzy z czasem po wyzerowaniu kilku depo(jak ja) dochodzą) że jest to sport indywidualny. Czy ktoś kto prowadzi firmę przed kimś się chwali jakie ma dochody? Nie słyszałem :laugh:

Tim dlatego ci pogratulowałem zwycięstwa. Radzę czytać uważniej :joy: .

Pozdrawiam.

no avatar
Timbriadus_Kartemus
Stały Bywalec

sobota 19 paź 2013, 13:59

Terminator mnie pogratulowałeś a Michosza (za to samo) zjechałeś..

Awatar użytkownika
longtrader
Maniak Forex

sobota 19 paź 2013, 15:13

Forumowy Konkurs Giełdowy - ostateczne wyniki

Drodzy uczestnicy konkursu – za nami 6 i ostatni piątek z premiami, zgodnie z regulaminem konkurs powinien zakończyć się za tydzień, ale z uwagi na fakt, iż wszystko jest już rozstrzygnięte, postanowiłem zakończyć konkurs odrobinę wcześniej.

Wyniki za 6 piątek:
1.JPG
Podsumowanie:
2.JPG
Ranking:
3.JPG
Rekordziści:
rekordy.JPG
Myślę, że należy zakończyć spekulacje, Timbriadus_Kartemus zwyciężył zgodnie z regulaminem.
Nagroda pocieszenia za grę zgodną z przesłaniem tego dziennika trafia do Moska.

Tutaj szczegóły, na samym dole:
http://comparic.pl/listings/forumowy-ko ... zwyciezca/

Wszystkim gratuluję, wszyscy przeszliście do historii jako pierwsi uczestnicy pierwszego w historii portalu Comparic konkursu !Brawo!!

Do zwycięzcy i zdobywcy nagrody pocieszenia odezwę się na PW.
Audaces Fortuna Iuvat.

Awatar użytkownika
pmleczko
Pasjonat Forex
Lat na Forex: 8

sobota 19 paź 2013, 15:47

Gratulacje wszystkim na pudle :cheers:

Awatar użytkownika
michosz
Pasjonat Forex

sobota 19 paź 2013, 16:11

zorientowałem się dopiero w ostatnim tygodniu gry, że na tych groszówkach można tyle zarobić :)
oczywiście na realu tak łatwo nie ma. dzięki sprytowi, mam drugie miejsce. konkurs fajny, czekam na inne. wszystkim gratuluje
pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
mosek
Stały Bywalec
Lat na Forex: 4

sobota 19 paź 2013, 16:15

Gratulacje dla wszystkich uczestników :) Ogólnie to nie pamiętam kiedy ostatnio zająłem miejsce w czołówce, jak widać najprostsza metoda zadziałała skutecznie no i może szczęście nowicjusza :)
Open mind for a different view
and nothing else matters...

https://www.youtube.com/watch?v=mk48xRzuNvA

no avatar
Timbriadus_Kartemus
Stały Bywalec

sobota 19 paź 2013, 16:19

Dziękuję za gratulacje.Dziękuję wszystkim za rywalizację.Dziękuję właścicielowi za wspaniały portal, który dynamicznie się rozwija.

Naprawdę nikt z Was nie będzie ze mną rywalizował o 10.000 pln w konkursie na journal exbino?

O książkę walczyliście jak lwy a obok 10.000 pln przejdziecie obojętnie ? To teraz mnie opadła kopara..

Awatar użytkownika
michosz
Pasjonat Forex

sobota 19 paź 2013, 16:27

hehe .. podoba mi się to określenie "złoty chłopczyk"
ja nie kopiowałem nic, sam się zorientowałem. wszystko zgodne z regulaminem. więc nie widzę powodu by cokolwiek zarzucać.

ODPOWIEDZ