To był bardzo pechowy dzień

.
1. EUR/USD Miałem nadzieję na kontynuacje trendu spadkowego do najbliższej linii wsparcia więc obstawiłem PUT czas wygaśnięcia 2 godziny.
Niestety pół godziny przed końcem opcji cena odbiła w przeciwnym kierunku. Porażka na dobry początek dnia...
2. GBP/USD Cena przez około 2 godziny "szła bokiem" aż w końcu wybiła się z zaznaczonego na screenie fioletowymi przerywanymi liniami kanału i wtedy zagrałem opcję PUT z czasem wygaśnięcia 45min. Niestety cena delikatnie odbiła w górę a dopiero później w dół i niestety opcja była przegrana.
Można było temu zapobiec wchodząc po odbiciu ceny w górę lub zagrać opcje np na 2h.
3. USD/JPY Cena znajdowała się w kanale zniżkującym. Chciałem zagrać tak jak wczoraj na USD/CAD lecz znów wybrałem opcję ze zbyt krótkim czasem zamykania: 1h. Wczoraj zastosowałem opcje 2 godzinną i transakcja była wygrana a dziś nie wiem co mnie pokusiło. Gdyby opcja skończyła się minutę później to byłaby wygrana.
4. AUD/USD Cena znajdowała się w kanale zniżkującym więc można było zagrywać opcje PUT :)
Po tylu porażkach niestety ale emocje wzięły górę. Tak bardzo skupiłem się na analizie wykresu i checi wejścia w idealnym miejscu że zapomniałem przestawić czas zamykania się opcji i zagrałem na 9 min. przed jej końcem.
Na szczęście udało mi się jeszcze raz wejść w tym kanale i tym razem ustawiłem czas wygaśnięcia opcji na 2h. Pozycja zakończyła się sukcesem i odrobiłem straty ponieważ postawiłem więcej niż dotychczas.
Ogólnie jestem 17$ na minusie ale mam nadzieję że wyciągając wnioski z już zawartych transakcji uda mi się nadrobić straty:)
screenshot captor